the scene > demoscene

Phreaks (Condense - Amstrad CPC demo)

<< < (2/6) > >>

ssg:
c64'un sid, vic, 1541 gibi guzellikleri var o yuzden fark atma kismi saibeli.

mesela yeni ogrendim, cpc'deki z80, frekans uyusmasi adina butun instruction'lari 4 cycle katlarina round ediyormus. yani 1 cycle'lik instruction 4 cycle, 5 cycle'lik instruction 8 cycle suruyor. bu da 3.6mhz'den tam verim almayi engelliyor elbette. bu yuzden inc b+inc c (2 cycle), 6502'deki inx+iny (4 cycle) kombinasyonundan normalde 8 kat hizli olacakken sadece 2 kat hizli.

ama cpc daha cok ilgi gorseydi c64'e parmak isirtacak seyler cikacagina katilmamak elde degil. simdilik symbos'la avunuyoruz :)

wizofwor:
Wildfire Vice'da çalışmıyor mu? Yoksa bana mı bir gıcıklığı var? Siyah ekranda müzik çalıyor sadece.

Hydrogen:
Gene de su komut 2 cycle yiyor, bu komut 4 cycle derdini aza indirgeyen bir olay gibi duruyor:)

Cok cycle yiyen komutlar daha populer o zaman:) Hele bir de 1-2 isi birden yapiyorsa.

--- Alıntı yapılan: ssg;26685 ---c64'un sid, vic, 1541 gibi guzellikleri var o yuzden fark atma kismi saibeli.

mesela yeni ogrendim, cpc'deki z80, frekans uyusmasi adina butun instruction'lari 4 cycle katlarina round ediyormus. yani 1 cycle'lik instruction 4 cycle, 5 cycle'lik instruction 8 cycle suruyor. bu da 3.6mhz'den tam verim almayi engelliyor elbette. bu yuzden inc b+inc c (2 cycle), 6502'deki inx+iny (4 cycle) kombinasyonundan normalde 8 kat hizli olacakken sadece 2 kat hizli.

ama cpc daha cok ilgi gorseydi c64'e parmak isirtacak seyler cikacagina katilmamak elde degil. simdilik symbos'la avunuyoruz :)
--- Alıntı sonu ---

Hydrogen:
File icerisindeki Attach disk image'den, 1nci disketi sec ve attach etmeden, asagida beliren disket iceriginden wildfire isimli dosyaya cift tikla. Ardindan "Turn Disk and press space" ekrani gelecek. Attach disk image'den 2nci disketi secerek attach et. Ve space'e bas. Enjoy.

--- Alıntı yapılan: wizofwor;26688 ---Wildfire Vice'da çalışmıyor mu? Yoksa bana mı bir gıcıklığı var? Siyah ekranda müzik çalıyor sadece.
--- Alıntı sonu ---

Hydrogen:
Bu arada, bu thread beni bir sekilde  mutlu etti. Forumda boyle herkesin bildigi standart klasik demolar disinda demolardan konusulmasi, Amstad'cinn cpc demosunu ortaya koymasi, wizard of war'in wildfire'in  nasil yuklenebilecegini sormasi vs.

Ortamda demodan konusulmasi,demolardan etkilenilmesi scene'in en temel gudusu:) Kendiliginden bu muhabbetlerin olmasi bu forumda cok da sikca rastlanan durum degildi. Soyle oturup bir gun sabahtan aksama demo izleyesim geldi gene:)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git