Arkadaşlar, bir süredir ara sıra şöyle salak bir problem yaşıyorum, benden başka yaşayan oldu mu merak ettim.
Windows'u açtığımda bulunmayan, ancak genellikle saatler sonra neye bağlı oluştuğunu tesbit edemediğim bir biçimde Taskbar ve IE'de mouse kullanımı ile ilgili acayip sorunlar baş gösteriyor. Taskbar üzerindeki grup ikonlarına tıkladığım anda grup altında yer alan elementlerin preview ikonları bir an için gözükür gibi olup kayboluyor ve bir türlü seçmeme izin vermiyor. ıkon üzerinde basılı tutup mouse'u yukarı kaydırırsam görüntüleniyorlar ancak yine seçemiyorum. Bunun haricinde IE'de (diğer browserlarda olmuyor) text selection yapmama izin vermiyor. Büyük ihtimalle bir tür event hooking durumu yaşanıyor. Arkaplanda çalışan birşeyler click, drag v.b. eventleri hook edip olur olmadık cancel ediyor, araya giriyorlar.
Sorunun arkaplan servisindeki bir programdan mouse driverına kadar herşeyden olabileceğini tahmin ettim ve birkaç denemede bulundum ancak sorunu çözemedim. Belki aranızda yaşamış çözmüş birileri vardır diye soruyorum. Yoksa artık tek tek test edicem tüm olasılıkları.