Arkadaş kendisi web üzerinde çalışmak istediğini belirtince öneriler ve tavsiyeler de ona göre şekillenmiş.
3mevsin'in şu anki bilgi seviyesini bilemiyorum. Ama tahminim az çok bilgisi olduğu yönünde (linux kullanmış biri ucundan HTML'e de buşamıştır diyorum. Ne de olsa deneme yanılmaya yatkın bir script dili sonuçta.)
Yanlız WEB programcılığı diyeyim öğrenici için tuzaklar barındıran bir konu. Bir kere PHP'de olsa PERL'de olsa JSP'de olsa yazdığınız programın çıktısı HTML olmak zorunda. Bunun peşine HTML'in kankaları CSS ve ,JScript takılıyor. Yani bu üç dili iyi bilmek gerekiyor.
Benim tavsiyem Önce HTML öğrenmen. Hangi HTML elementler nasıl davranır. Hiç CSS kullanmadan sadece table'lar la sayfa dizaynı nasıl yapılır. Bunları kavraman.
Sonra işin içine CSS sosu giriyor. CSS'yi kavrayınca (HTML'i iyi bilen biri için 1-2 gün.) Sunucu veya kullanıcı tarafında bir script dilini öğrenmeye başlanman gerek. Sunucu tarafında PHP tavsiye edebilirim. Dokümantasyonu çok bol ve öğrenmesi kolaydır. Kullanıcı tarafında ise Javasript veya Jscript.
Eğer HTML ve CSS'ye tam hakim olmadan PHP veya ASP öğrenmeye kalkarsan çok problem yaşayabilirsin.
Öğrenme sürecinde internet explorer en büyük düşmanındır
Hala öyle mi bilmiyorum ama ie hatalı kodları doğruymuş gibi çalıştırmasıyla ünlüdür. Hatalı kodun ie'de düzgün çalışır. Diğer tarayıcılarda sorun çıkartır. Sen de suçu firefox'a, chrome'a atarsın. Bu yüzden sisteminde birden fazla tarayıcı olmasını öneririm. Öğrenme aşamında en büyük yardımcı sanırım Opera olacaktır. Çünkü burnundan kıl aldırmayan standartları sıkı sıkıya takip eden sıfırcı hoca gibi birşeydir.
Ara ara ekran çözünürlüğü düşürüp yaptığın için farklı çözünürlüklerde nasıl göründüğüne bakmayı da unutma.