the scene > 7dx

7DX 2010 TRT-1 Pusula Programında

<< < (5/8) > >>

spritus:
ama skate'cim OOP olmazsa olmaz bir programlama yöntemi değildir, bunu da belirtmek lazım. günümüzde birçok programcı halen OOP kullanmadan uygulama geliştirmekte. yani bu tercihi programcıya bırakmak gerekir diye düşünüyorum.
kaldı ki intro/demo coding'te pek de gerekli birşey değil. hatta bazen intro coding'te çok önemli olan boyut konusunda dezavantajlara bile sebep olabiliyor.
son olarak, OOP'a şiddetle karşı çıkan programlama gurularını da biliyoruz ;)

skate:
@spritus: yanlışlardasın. :)

nightlord:
Bence hem Skate hem Spritus hakli :) OOP'un ne oldugunu bilip bazi senaryolarda (embedded sistem/ 4k intro vs) kullanmamak ok tabii ki. Ama once ne oldugunu ogrenmek bence de cok faydali. Her dil (web dilleri, flash falan bile) once basit scripting diliyiz biz diye baslayip bir noktada OO bazi ozellikler katiyor.

Ben de Skate'in onerdigi 3 basligi tavsiye ederim. C++ a baslamak ve ilerlemek icin onerecegim kitaplar (ingilizce bilen birisine onerebilecegimiz) basitten karmasiga
- Thinking in C++ - Bruce Eckel (bu kitap free (ve legal) olarak var internette)
- Effective C++ - Scott Meyers
- Design Patterns - Gang of Four (bu C++ specific degil)
- Exceptional C++ - Herb Sutter
- Modern C++ Design - Andrei Alexandrescu

Son iki kitap hayli ileri duzey kitaplardir oraya gelene kadar ilk uc kitabin yalanip yutulmus olmasi lazim. Ama bu bes kitaptaki herseyi anlamis bir programci dunyanin her yerinde en elit takimlarda ise girebilir.

Kolay gelsin :)

spritus:
dediklerimden OOP karşıtı olduğum düşüncesi oluşmasın. ben sadece skate'in anlatımına biraz daha esneklik katmak istedim :P

3mevsim:
Kitap önerileri için teşekkür ederim. Zira etrafta fazlasıyla kitap arasında seçmemiz zor oluyor.

ılk kitabın resmi sitesini buldum, fakat bir türlü indiremedim. Devamlı başladığım noktaya dönüyorum. Direkt link verebilirseniz sevinirim.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git