the scene > 7dx

7DX 2010 TRT-1 Pusula Programında

<< < (7/8) > >>

3mevsim:
asp.net'i düşünmüştüm ama ilanlara bakınca daha çok php ilanı olduğundan dolayı php'yi tercih ettim. C++ öğrenmenin bir faydası olmayacaksa pek istekli değilim açıkcası

paradox:
bende endo ile benzer fikirdeyim..
C++ ile uğraşman zaman kaybı olur..Programlamanı C# ile geliştirebilirsin.Zaten  iş web programlaması olacağından programlama çerçeven dar olucak..
Sonuçta ise iyi bir web programlamacısı olucaksan bence önemli olan web hakkında kullanılan tüm materialleri , componentleri , terimleri vs..bilmen gerekli..

3mevsim:
Yani hiç standart (masaüstü) programlamaya bulaşmadan direkt web programlamaya mı gireyim.

skate:
@3mevsim: aslında "artık çok geç! yanlış yerden başlamışsın bir kere" gibi bir durum olmayacaktır hiçbir zaman. yani ister web, ister desktop uygulama geliştirmeyi öğrenmekle başlayabilirsin. sonuçta ben atari 800xl ve commodore 64 ile başladım ve diğer tüm konularda burada edindiğim temeli kullandım. benim C++ tavsiye etme nedenim modern diller için hep en çok özelliği içeren evrensel küme gibi kullanmam. aslında Java da aynı kulvardadır, hatta hatta bazı ek avantajları vardır dil yapısı olarak. şahsen ben Java kullanmadığım için C++'da israr ediyorum, hakim olmadığım bir konuda yanlış yönlendirme yapmamak için.

şöyle bir örnek vereyim. PHP 5.3 versiyonunda namespace özelliği eklendi PHP'ye. o güne kadar yoktu. PHP ile programcılığa başlayan ve başka dilleri öğrenmeyen birisi o anda "namespace nedir ki?" diye düşünüp araştırır ve öğrenir. halbuki C++, Java, C# v.b. altyapılardan gelen birisi "oh be, sonunda eklediler. uzun süredir eksikliğini duyuyordum" der. anlatabildim mi? yani diyelim ki ilk olarak PHP öğrenirsen, type safety v.b. birçok önemli kavramdan uzak olarak ilk dilini öğreneceksin. PHP aslını sorarsan birçok açıdan çok kolay bir dildir. çok kısa sürede birşeyler yapabilmeye başlarsın. bunun nedenleri ise PHP'nin hem aşırı kuralcı bir dil olmamasından kaynaklanır, hem de mükemmel bir dökümantasyon ve çok rahat kullanımlı api ve kütüphanelere sahip olmasıdır.

PHP ile başlayan biri PHP'de expert bile olsa öğreneceği birçok kavram vardır. C++, Java ya da C#'da (tabii ki bu seviyede başka diller de var) expert olan birisi ise "programcılık" adına doğrudan expert sayılabilir.

Tabii bu C++'dan başlaman gerektiği anlamına gelmez. C++'ı uzun süre çalışıp hala ekranda istediğin türden birşey görememe ihtimalin yüksek. Mesela ekrana birşeyler çizdirmek istediğin anda karşına birçok yeni kavram çıkacaktır dilin kendisinden bağımsız. Ancak PHP söz konusu olduğunda çok daha çabuk sonuç alabilirsin. PHP'ye iyice hakim olduktan sonra diğer dillere geçebilirsin.

Karar senin.

3mevsim:
Bende mi sorun var acaba, her yazılandan sonra e valla bu haklı diğeri söylüyor e valla buda hakklı diyorum.

Bu arada en son mesajdan sonra internette bir yazı okudum. Google, youtube gibi firmaların hangi dilleri kullandığı doğrultusunda hepsinde php mysql var; fakat bunun yanında c ve/veya c++ da var.

Ben ideallerimi de belirtirsem belki daha da yardımcı olabilirsiniz. Örneğin internette video paylaşma youtube ile ortaya çıktı. Benim istediğim gidip blog forum portal vs kodlamak değil. Aslına bakılırsa web programcısıdan ziyade web geliştiricisi olmayı istiyorum. Açıkcası bu kadar cms sistemi varken sıfırdan aynı şeyleri kodlayarak yazmayı mantıklı bulmuyorum (tabi kullanmak açısından, yoksa kendini geliştirmek için yapılabilinir).

Bu doğrultuda hedefi daha rahat belirleyebilirim gibi

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git