Bu arada bazen de komik durumlar oluyor. Piyasada belli konularda sayılı adam olduğu için tüm kapılar aynı adama çıkabiliyor. Mesela Endo ile bizim bir dönem birlikte çalıştığımız Uğur isimli bir arkadaşımız (Vigo değil
firmadan ayrıldıktan sonra bir süre iş aradı. Kendisi java platformu ve mobil uygulamalar konusunda bir numaradır (en azından benim gözümde). Bir süre sonra eşimin yazlıktan komşusu kadar alakasız bir kaynaktan tam Uğur'a göre bir iş imkanı çıktı. Derhal arayıp Uğur'a firmadan bahsettim, "ben çoktan onlarla iş görüşmesi yaptım" dedi. Bu benim başıma ilk kez de gelmiyor. Piyasa gerçekten küçük, hele ki çok spesifik bir konuda birilerini arıyorsanız.
şahsen bundan birkaç sene önce aynı projeyi bana yaptırmayı iki farklı arkadaşım teklif etmişti. ıhaleye giriyor ikisi de, birbirlerinden habersizler. Kim kazanırsa kazansın, işi ben yapıcam. Farklı fiyat teklifleri falan. Çok komik olaylar oluyor çok.
Sonunda ikisinin de kazanamaması da ayrıca ironik bir durumdu.
Edit: Ben geyiğe sardım, aman asıl iş ilanları kaynamasın. PHP'ci ve java ile cep telefonları için oyun geliştirebilecek iki farklı eleman aranıyor.