skate: abi baya bi insandan parti versiyonundaki bahsettigin riffleri ozledikleri yolunda input aldim zaten. bu da beni baya sasirtti. nitekim ben o riffleri cok uyduruk buluyordum. boyle cok ayakustu 30 dakikada falan yapmistim o bolumu. ustune gelen solo arkasindaki brasslar falan baya lame olmustu. ama metal dinleyicisi kitlenin bi sekilde hosuna gitmis anlasilan. bi bakima guzel bi surpriz oldu bu bana.
parcanin bu versiyonuna, gecen haftasonu gittigim bir filarmoni orkestrasi konserinden dondukten sonraki gazla baslayinca klasik yonu daha agir basmis oldu
baslarda o kadar klasik build up'in ustune de o riflere yer kalmadi acikcasi
ama onumuzdeki parcada daha sertlesicem sanirim
drey: abi ben sana ne diyim bilmiiyorum. oncelikle sanki reason dosyasi onunde acikmiscasina bir rahatlikla yaptigin nota ve enstrumantasyon analizi konusunda bi sana "yuh" demek istiyorum. yani violin1 violin2 viola cello kontrbas flut obua klarnet trumpet trombon ve french horn'un arasinda en dusuk volumdeki klarnet'in caldigi notayi duyman karsisinda ne diyecegimi bilemiyorum.
bahsettigin kutuphanelere heme baktim. tabi biraz tuzlular ama, sanirim once eastwest quantum leap icin biraz para biriktirip almaya calisacagim. ben de sana orkestra icin ne kullaniyorsun diye soracaktim netekim. su stormdaki trombonlar gibi bi ton ben elimdeki free vstlerle kanirsam elde edemiyorum. yine elimdeki en iyi orkestra sesleri reason3 orkester
en azindan farkli artikulasyonlar var. bateri olayi sanirim nispeten gecikecek. neyse hayirlisi.
bu arada bu reviewde dreyden ogrendigimiz faydali bilgiler bu kutuphanelerle kalmadi. woodwind'e tahta uflemeli, bassoon'a fagot, brass'a bakir dendigini ogrenmis oldum. yillardir kaniririm "ya uflemelilar ama hani brass olanlar degil de oburleri, iste flut obua falan" diye
abicim bu yan konulari gecip asil review'e gelelim. abi cok cok acayip bisey yasattin bana su reviewle kelimelere dokmekte zorlaniyorum. biraz daginik olacak.
abi oncelikle sanirim ikimizin orkestrasyonda sevdigi gaza geldigi seyler arasinda cok buyuk paralellikler var (hatta sanirim %100 ayni
). yani boyle ben trapped'i yaparken nerede bir notayi, bir enstrumani koydugumda, heyecanlanmis ve gaza gelmissem, sen review'inde ayni noktalarda o notalari ve tinilari duyup gaza gelmissin
o kadar ilginc bi okuma deneyimi oldu ki. okurken, sanki kendi trapped'i yapis deneyimim film seridi gibi gozumun onunden gecti. tam olarak benim yapis surecinde 5-6 gun boyunca yasadigim duygulari bir bir senin satirlarinda sirayla okudum. her cumlende coskuyla doldum. "Abi adam ful anlamis ne hissettigimi bu noktada" seklinde coskulandim.
Abi oyle acayip ki yani biri bana dese ki parcayi yaparken butun hissetiklerini yaz log tut. tamamen birebir bu degindigin noktalara deginirdim. bir tanesini bile kacirmamissin. boyle bi tane bile "ya senin orada soyle algiladigin seyde aslinda ben oyle dusunmemistim" diyebilecegim bi yer yok. o derece
Bu beni acayip dusundurdu. Yani ilk defa muzik tam olarak bir dilmis. ve ben o dille bisey yazmisim. baska bi adamda o dilde benim ne dedigimi ful anlamis diye hissettim. biz bi muzik uzerinden iletismisiz abi seninle. ben bunu daha once bu kadar paketlenmis bi yogunlukta hic yasamamistim. genelde hydrogenle ve norvaxla bu deneyimi gecmiste cok yasadim ama onlarla parcalarin hep yapim asamalarindan itibaren diyalog oldugu icin buradaki gibi bi oturusta bi yaziyi okurken bastan sona yogun sekilde iletisim hissi olmamisti.
abi yani tam anlatabildim mi bilmiyorum ama boyle acayip bi mistik bag, boyle bi brotherhood durumu hissettim yani. Sana ne kadar tesekkur etsem azdir. yani zaten yillardir (ozellikle de ses karti aldigim son 4-5 aydir) senin butun parcalarini inceliyorum. ara ara kendi parcalarimda bi problemle karsilasinca "buna benzer bi yer var miydi drey'in herhangi bi parcasinda, o nasil cozmus" diye dusunup ogreniyorum. hani o yonden zaten minnettarim. ama bi de bu trapped review'indeki bu mistik mental link hissi ile ilgili olarak minnettarligim daha bi katlandi. kendime guvenim guclendi sayende. muzikal ifade yetimin calistigina tanik oldum.
dedigim gibi, tam anlatamiyorum hissetiklerimin yogunlugunu. belki bunu anlatmak icin yeni bi beste yapmaliyim
kisaca cook cok tesekkurler