Efendim, müşterimizde bir uygulama kurulu XP SP2 üzerinde SQL 2000, interneti yok PC'nin.
Güncellenmesi lazım, SQL 2005 veya 2008'e. Yapmışken 2008 olsun dedim.
SQL 2008'in requirement'larına baktım, .NET Framework 3.5.
Olmuşken 3.5 SP1 olsun deyip indirdim, 237 MB.
Müşteriye gitmeden Virtual PC ile test edeyim dedim. 3 saat kadar oldu henüz bitiremedim.
.NET 3.5 SP1'i kur dedim, Windows Installer 4.5 dedi, indirdim kurdum, tekrar .Net'i kurdum, internetten 66 MB download yaptı, yani interneti olmayan bir PC'ye .net 3.5 sp1 kuramıyoruz (ya da o indirdiği dosyayı da bulmak lazım..)
Kurdum bitti, SQL 2008 setup'ı çalıştıdım, Windows Power Shell olmadan kuramazsın dedi. ındirdim. Çalıştırdım. XP SP3 olmadan kurulmaz dedi.
Powershell 1.0 kursam olur mu dedim, .net 2.0 ister dedi, indirdim kurdum. Powershell 1.0 indireyim dedim Windows Genui bilmem nesi istedi, indirdim kuruyorum şimdi.
Allah da belanızı vermesin, ne diyim ben size.
Edit: Hah! Unknown Error 0x80005000 deyip çıktı setup. Üstüne bi de crash etti.. süper ya. Windows'u uninstall edip bi de microsoft'a küfür maili gönderseydi otomatik süper olacaktı.
Edit 2: Bari SQL 2005 kurayım dedim o en azından .Net 2.0 istiyor (20 mb) kurdum hepsini, o da "error: '' code: -1" deyip çıktı. (evet hala uğraşıyorum..)