@PE&OAS: slackware da programlarI tar.gz olarak cekip ./configure , ./make , ./make install diyerek yuklerken derlemek icin gcc gerekirken, redhatta rpm dosyalarI cekip kurmak icin dosyaya sadece cift tIkLama yeterliydi.
bu arada acIkcasI, rpm bence make'e gore acaip buyuk kolaylik getirirken, ben yine de make ile bi$iiler yapmayI unix felsefesine gore daha dogru ve daha yakIn buluyorum. nedeniyse hicbi$ii bilmeyen birisinin bile rpm dosyaya tIkLayarak bi program kurabilmesi bana slackware da terminal ba$Inda harcadIgIm vakitleri asLInda haybeye gecirmi$ oldugumu du$unduruyor, bi yandan da oole her onune gelenin program kurabilmesini hazmedemiyorum:) aynI duygularI win95 ile birlikte gelen PnP olayInda da du$unmu$tum, eskiden oyle aygItI her takan adam cali$tiramazdI, config.sys de DEVICE=.... diye suruculeri yuklemesi gerekirdi:)
neyse konuyu dagitmadan pardus a doneyim ben, sonunda pardusu kurabildim. kurulum iyiydi ama ilk once diskin tumune kurulmak istedi, eger ben ileri ileri diye tIkLaya tIkLaya gitseydim tum diskimi ext3 olarak formatlamaya niyetliydi sonradan /dev/hda3 u gosterip orayI formatlattirip kurdurdum.
ilk acILI$ta her$ey iyiydi de daha once du$undugum gibi birlikte gelen programlar cok yetersiz olmu$. bi edonkey client i goremedim sadece bittorent client i vardI bi tane, JuX un ayarlarI tam degildi, xmms miydi neydi onu daha kullanI$LI buluyordum ben mesela, noatun da ikinci gelir. son olarak cok ilginc bi $ekilde internet baglantIsInda sorun cIkardI, ne oldugunu da tam cozemedim, terminalde ifconfig yazsam da ifconfig bile bulunmadIgIndan kar etmedi. sorunun tam ne oldugunu anlayamadIm bi ara geni$ bi baktimde ne olduguna tekrar bakacam.
goru$unu$ her$eyiyle mukemmeldi ama bana kalirsa hakkaten tam anlamIyla 'son kullanIcIya' yonelik bi dagItIm olmu$. bilgisayarI sadece internette gezinmek, mail bakmak, office'de 3-4 bi$ii yazmak ve muzik dinlemek icin bir de bittorrent ile dosya indirmek icin kullananlar bence tam olarak her$eyiyle yararlanabilir ama benim istedigim daha alengirli $eyler
fedora core 4 DVD iso cekmi$tim ama iso da bi sorun varmI$ o sorunu hallettigimde bir de fedora yI deneyecem beni o paklar gibi.