the scene > demoscene

Plazma #2

<< < (6/16) > >>

skate:
Yazı dizileri derginin o sayıdaki konseptinin dışında bırakılacaktır tahmin ediyorum. Mesela ben her sayıda "Test Platformu"nu devam ettirmeyi düşünüyorum. O ayki sayıya uymama gibi bir durum saçma olur herhalde :)

Hydrogen:
Plazma #1'de baslamis diziler devami garanti edilmesi halinde tabi ki devam ettirilecektir.

spritus:
Selam arkadaşlar. Plazma dergisinin 2nci sayısında yazı yazmak isteyenler, 19 Mart Pazar günü akşam saat 21:00'a kadar, adresine mail atsınlar. Mailde şunlar belirtilmeli:

------------------------
-Eğer dergi içeriğiyle uyuşuyorsa şu,şu,şu konular hakkında yazmak istiyorum.

-şu, şu, şu konularda yazılmış ve daha önce hiç bir yerde yayınlanmamış bir yazım var, uygun olur mu?

-Eğer bana da uygun olursa, sizlerin vereceği herhangi bir konuda yazı yazabilirim.

Nick(Veya isim)/Grup/Email
------------------------

Özellikle son madde konusunda destek olabilirseniz çok seviniriz. Bu işleri gizli yürütmemizin nedeni, yazarlar dahil kimsenin dergiden alacağı zevki azaltmamak. Yazarların yazılarını en geç
26 Mart Pazar gününe kadar teslim etmeleri gerektiğini de hatırlatalım. Plazma dergisi çıkış tarihi ise 5 Nisan 2006 olarak belirlenmiştir.
Saygılar.

nightlord:
vaay arkadaslar bu super bi fikir olmus. gercekten yazarlarin dergiden alacagi zevki cok artiracagini dusunuyorum. tebrikler

ayrica cok net sekilde zaman planinin ortaya konmus olmasi da cok olumlu. Plazmanin ikinci sayisi icin cok cok pozitif beklentilere giriyorum. ellerinize saglik ve simdiden kolay gelsin :)

spritus:
Bit pazarı
Scenerlarin yazdiklari kucuk rutinler(256 byte veya daha kucuk olmak kosuluyla).
Özel bir konuya sahip olmasi gerekmiyor. Her sey olabilir. Drive'in kafasiyla muzik calmaktan, vektor rutinlerine.

Aynı zamanda küçük trikler ve püf noktaları
Örneğin geçen sayıda spritus'un yazdığı "aura ile bulut yapalım" bölümü bir örnek
sadece bir olayla ilgili bir trick öğretiyor.

ılla code, gfx, msx olmak zorunda da değil. Misal, bir sıkıntı yaşadınız ve bunu bulduğunuz küçük bir yöntemle aştınız. şu anda başka kimselerinde bu sıkıntıyı yoğun olarak yaşadığını düşünüyorsunuz.
O zaman bulduğunuz çözümü yazın. (Bilgisayarla veya bir scener'ın yaşayabileceği bir sorunla ilgili olması lazım tabi) Bu bir hardware sorunu bile olabilir. ışte retro replay katruş'a nasıl kapak taktım . Gerekenler "kıl testeresi" vs. gibi.

Bu bölüme yazı yazmak için dikkat edilmesi gereken şey, kısa ve amaca yönelik olması. Daldan dala atlamamaya, anlatacağınızı anlatıp bitirmeye dikkat. Mesela değişik bir çizgi çizdirme algoritması olabilir ama tutorial olabilecek buyuklukte bir vektor kup cevirme olayi, bu koseyi asar.
Son olarak bu bölümü yapma fikri, Commodore dergisindeki "Abur cubur" köşesinin hatırlanması sonucu vuku bulmuştur.

Gönderilerinizi c64hydrogen yahoo com adresine yapınız..

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git