the scene > demoscene

Plazma #2

<< < (8/16) > >>

mrr:

--- Alıntı ---Originally posted by jimqode@Apr 12 2006, 08:26 PM
Hööööt! :angry: Utandırmayın gençleri!
[post=6876]Quoted post[/post][/b]
--- Alıntı sonu ---

ole olur mu be. iyi ki varsiniz...
ben hepinizi ozellikle de decipheri cok seviyorum..
asil benim gibi adamlarin utanmasi lazim
yas otuza geliyo hala HTML hala HTML en fazla  :D

Decipher:
eheh harbi ya anakuzusu scener gençlik :D ahuaha o değil de annem olmasa ben kime taşıtçam o kadar kodu, mag'i kargoyu :D

nightlord:
ya genclik falan guzel seyler tabi de bu kadar cok adamin icinde yer aldigi bi proje decipher'in annesi teyzesi ve kendisi ucgeninde gecikmemeli gibi geliyor bana. simdi hep beraber projedeki bunca insan ve emek decipherin annesinin kodlari deciphera ulastirmasina mi takilip kaldik yani. biseyler yanlis ama ne ?!?!

ben cok sevimli bulamiyorum bu durumlari yani. hepimiz inanilmaz tempolar icinde calisirken, ev gecindirirken, bi sekilde bu projeyi desteklemek icin yirtiniyoruz. oyle ya da boyle zamaninda veya az gecikmeyle vaadettigimiz isleri bitiriyoruz.

Bunun "malum TR gibi ulkede" olmakla bi alakasi yok. bir isi ustlenmek ve ustlenilen isin gereklerini yerine getirme sorumluluguna sahip olmakla alakasi var.

nightlord:
arkadaslar ne oluyor? plazmanin yeni sayisi cikacak mi? niye hala cikmadi. yazilarin onemli bi bolumu hazirdi. gunlerdir linkingi bekliyoruz. bugun ayin 14'u.

ne dergi var ortada ne herhangi bir aciklama. Decipher breakpointe gidecek oluyordu bir de. demek ki gidebilse dergi bitmeden gidecekmis. haftaya mi kalacak dergi nedir noluyor?

yapici olmayan elestiriler yapmamaya her zaman cok dikkat ederim. Fakat bu konuda bugune kadar yaptigim yapici elestrirlerin sonuc vermedigini goruyorum.

Lutfen bir aciklama yapin.

Decipher:
Öncelikle gecikme için çok çok özür dilerim. Nightlord'u bile bu kadar sinirlendirdiyse çok çok önemli bir gecikme demektir. Ama bazen sahnenin arkasında dönenler bilinmez ya benim durumum da öyle. Neyse gelelim plazma #2'ye öncelikle plazma #2'yi şu linkten indirebilirsiniz:

http://resident.tr-demoscene.info/plazma_2_V11.zip

Yukarıdaki versiyon bug fix edilmiştir

Normalde herşey ilkine göre tasarlanmıştı, çift kolon falan da vardı ya gerçi ama scroll'la çift sütunun gitmediğine karar verdik haliyle çift sütun hadisesi yok [gerçi destek hala var ama söylemeyi düşünmüyorum]. Öte yandan plazma'da ilk sayıya kıyasla çizgi roman hariç hiçbişi hardcoded değil çizgi roman da tek olduğu için ayrı bir güzellik çektim ona da :). Neyse şimdi gelelim plazma'yı nasıl kontrol edebileceğinize:

mouse tekerleği ve yukarı - aşğaı ok tuşları sayfaları kaydırır. Bir başka olay ise mouse'un orta tuşuna basarsanız browserlardaki gibi bir ok çıkar ve mouse pozisyonuna rölatif olarak kaydırma yapar.

Çıkmak için: ESC ve ya sağ üstteki Exit butonunu ve ya pencereli moddaysanız pencerenin kapatma tuşunu kullanabilirsiniz.

Scroll hızını değiştirmek gibi bir lüksünüz de var tabii aslında bu config ekranından olacaktı ama gerek görmedik. plazma.cfg'yi notepadle açarsanız orda PLZ-scrollspeed diye bişi var onun yanında ilki oklarla kaydırma hızı ikincisi ise mouse tekerleğiyle kaydırma hızı istediğiniz gibi değiştirin...

Vigo yazılar resimleri çevrelesin demişti o da mevcut...
Son olarak her sayfaya özel ayrı bir 'midi' müziği çalma hedesi var [song = ] derseniz dosyanın başına belirtilen midi çalar... [bunun örneği mrr'nın makalesi]

Bu kadar şimdilik.

ıyi okumalar ^ eğlenceler.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git