3 sene sonra ilk kez bir demoya Pouet'de
CDC (Coup De Coeur) verdim. Amstrad CPC scene'i hep Commodore 64 scene'inden çok çok zayıf olmakla, yayınlanmış 3-5 demoda da makinenin limitlerini zorlamamakla eleştirilirdi. Ahanda şimdi zorlamış ve Commodore 64 scene'ine taşı atmışlar demoda.
şu açıdan haklı sayılabilirler. Commodore 64'cülerden epey bir taş yemişlerdi. Düşünsenize, elinizde Commodore 64'den daha üstün (SID v.s. detaylara girmiyorum, genelleme yapıyorum) bir bilgisayarınız var ve Commodore 64 demoları elinize veriyor. 2011 biraz geç oldu ama en azından hakkını veren ve izlemesi müthiş keyifli, tam anlamıyla bir MEGADEMO yayınladı sonunda birileri. Acayip keyif aldım. Disk 2 A yüzünün ilk partı (idi sanırım) olan hayvani Batman logosu çok etkileyici. Ortada küçük ve düşük FPS'de dönen hali gerçekten C64'de yapsak o hızlarda olur gibi geliyor insana realtime olduğu sürece. Tam ekran olan realtime mıdır bilmiyorum ama bu kadar hayvani bir şekilde yapması oldukça güç c64'de. REU gibi şeylerden bile faydalansan borderları da açmak gerekecek bu boyutta birşey yapmak için, işimiz zor.
Link aşağıdadır. Ben WinAPE isimli emülatör ile izledim. Amstrad CPC'den anlamayan arkadaşlara tavsiyem WinAPE'i çalıştırın, CTRL+F1'e basın, açılan pencereden .dsk uzantılı disk imajını seçtikten sonra aşağıdaki "Automatically Run Program" checkboxını seçip open/aç düğmesine tıklayın. Her yüzün sonunda demo sizden disketi çevirmenizi/değiştirmenizi istediğinde yine CTRL+F1'e basın, ancak bu defa checkbox'ı kaldırın ve space'e basarak demoyu izlemeye devam edin.
http://www.pouet.net/prod.php?which=56761