the scene > demoscene

Batman Forever by Batman Group

<< < (5/6) > >>

endo:
ya 7dx'e Amstrad getirin hatta ara kablo vs. varsa batman demosunu dev ekranda izleyelim. olmadi gercek hardware'de izlemis oluruz.

skate:
@ssg: benim eskiden yazdığım bazı kodlar başta çok yavaş çalışırdı, sonrasında da yavaş çalışırdı. :) son zamanlar başta yavaş, sonrasında gayet hızlı çalışan kodlar yazmaya başladım. tabii zaman zaman köklü değişiklikler oluyor. örneğin senin takıldığın 3-5 cycle fazla kazanayım olayına hiç takılmadan öküzleme yazıyorum. efektin ekranda görünmesi 4-5 saat, son halini bulması üzerine 20-50 saat sürebiliyor. :)

not: PC tarafında geliştirmek zorunda kaldığım ek toollar, kodlar, scriptleri dahil etmiyorum bu sürelere. ;)

ssg:
@skate senin yaklasimin ideal olan bence zaten. benimki "premature optimization" denen yanilgi. ama dedigim gibi bunu genel gecer bir pratik olarak degil z80 instruction set'e adapte olma pratigi olarak yapiyorum :) kendime bir challenge belirliyorum "hic memory kullanmadan sprite basma kodu yazabilir miyim" diye onu puzzle gibi cozmeye calisiyorum :)

Alcofribas:

--- Alıntı yapılan: skate;27961 ---@Alcofribas: O zaman seni sevindirecek bir haber vereyim. şu anda bir 6128'in izini sürüyorum.
--- Alıntı sonu ---

ızi sürülecek kadar gizemli ve rare bir cihaz değil :) Screen'e bir  mesaj at, yollasın sana da tavuk tüylüsünden. CPC 464 elinde dursun ama bir  işine yaramaz.

CPC'nin sırada olması bile güzel. Ama sanırım Amiga'dan ona sıra gelmez. Yine de umut CPCcinin ekmeği diyelim :)

--- Alıntı yapılan: ssg;27972 ---@alco: 3.5" drive ve 5.25" slotlu kablo bulamadim :(
--- Alıntı sonu ---

Slotlu kabloyu anladım da 3.5" drive i niçin bulamadın onu anlamadım. Migros'a falan mı sordun :D

Kabloyu ve 3.5" drive ı ben yapar yollarım sana. Sen CPC'yi çalışır hale getir ve PC power  supply veya benzeri birşey ayarla. PC power supply'ı da aynı yere sorma  ama :D

--- Alıntı yapılan: endo;27981 ---ya 7dx'e Amstrad getirin hatta ara kablo vs. varsa batman demosunu dev ekranda izleyelim. olmadi gercek hardware'de izlemis oluruz.
--- Alıntı sonu ---

7D8'deki gazımızı bulursak elbette getiririz. Ama o senenin keyfi bambaşkaydı. Neden bilmiyorum ama öyleydi. Kaç kişi ile konuştum hepsi benzer şeyler söylüyor.

CPC sadece analog RGB çıkış veriyor. Projeksiyona bağlamak için benim bir composite çıkış devresi falan yapmam lazım. En kötü ihtimal 1084'e scart ile bağlar daha kısıtlı bir kitleye izletiriz.

ssg:
@alco yok migros'ta vardi ama cok pahaliydi. online bulamadim. yoksa mecidiyekoy'de tavuk donerciler arasinda oldugu kesin de oyle gidip mecidiyekoy'de hazine avciligina vakit ayirmak zor geldi. pc power supply'i kolay. hatta var galiba bi tane. cpc calisir halde zaten. muthis calisiyor :)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git