Bu gün MS Project'imin çalışmadığını farkettim. Saçma sapan bir hata mesajı veriyor. Hata aşağıdaki gibi:
C:\Program Files\Microsoft Office\Office14\WINPROJ.EXE
The application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect. Please see the application event log for more detail.
Bu mesajla yetinmeyip event log'a bakarsak bu seferde aşağıdaki çok açıklayıcı(!) bilgilere ulaşıyoruz.
Activation context generation failed for "C:\Program Files\Microsoft Office\Office14\WINPROJ.EXE.Manifest". Dependent Assembly Microsoft.VC90.CRT,processorArchitecture="x86",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",type="win32",version="9.0.30729.1" could not be found. Please use sxstrace.exe for detailed diagnosis.
Sistemim Vista Bussiness SP1 32Bit, Office 2007 ile beraber Project 2010 Standart versiyonunu kullanıyordum. Internette bu hata ile ilgili makul bir bilgiye ulaşamadım. Genelde programın kaynak kodunda DLL dosyaları ile bazı düzeltmeler yapıp tekrar compile etmeyi tavsiye ediyorlar! Bu hata ne zaman icat oldu da beni buldu anlamadım? Önerisi olan var mı? Yoksa iş programını excel'de hazırlayağım artık.