the scene > demoscene
PC'de En Begenilen 10 Demo
endo:
hahah evet evet, bi süre sonra en 64, Amiga, Amstrad ve ZX listeleri de yapalım, hatta listenize download link'i de ekleyin deriz ;)
skate:
En 64 listesi yapıldı kardeşim, hatta Hydrogen'in ilk mesajının başında direk link de verilmiş.
http://www.tr-demoscene.info/showthread.php?3256-c64-demo-playlist-5-10-15
spritus:
çok eski ve fazla popüler demoları elersek benim de sevdiğim demoların az bir bölümü olan 10 tanesi rastgele sıralanmış halde aşağıdaki gibi olur sanırım. olabildiğince farklı tatlarda olanları seçtim :
fulcrum/matrix : daha çok kurgusuyla öne çıkan enfes bir dos demosu. windows portu da çıktı sonradan.
texas/keyboarders : bir tuhaf 4k. izleyiciye işkence eden korkunç ve kibirli bir havası var. garip bir şekilde kendine çekiyor aynı zamanda.
variform/kewlers : anes ve flexi zamanlarını hatta 7d5'i bana anımsatan, gülümseten soyut bir demo. çok scener tarafından sevilmiş, ayrıca soundtrack'i de çok tutulmuştur.
frameskool/equinox : bence keops ibnesinin yaptığı en iyi oldskool/newskool sentezi olan demodur. çok tatlı bir ürün.
final audition/plastic : her ne kadar plastic grubunun daha daşşaklı demoları mevcut olsa da bu demoyu ben çok seviyorum. plastic demişken, daha çok c64 scene'de örneklerini gördüğümüz "aynısını daha küçük boyutta yaparım" türü demolardan biri olan 195/95'den bahsetmek de lazım. onunla rgba'nın eline vermişlerdi.
stargazer/andromeda & orb : bu demoya duyduğum sempati sadece sağlam oluşundan değil ayrıca andromeda grubunun scene'e geri dönüş yapmış eski bir amiga grubu olmasından da kaynaklıdır.
iconoclast/asd : 1 tane asd demosu koymasak olmazdı sanırım. benim için diğer asd demolarından daha çok öne çıkanı bu.
agenda circling forth/fairlight : her pc demo listesinde mutlaka en üstlerde olması gereken hem teknik hem de sanatsal açıdan devrim niteliğindeki bir demodur.
1995/kewlers : scene spirit diye yanan yüreklere acı acı dokunduran güzel bir konsept demosu.
paradise/rgba : windows için yapılan doğa temalı sefil ekran koruyucularına hala gülebilmemi sağlayan yegane 64k olmasından ötürü pek severim bu demoyu.
Hydrogen:
Frameskool'un muzigi super. Sanki bana baska bir sid muzigini de hatirlatiyor ama cikaramadim. KB'nin versiyonu varmis bir de makinede arattigimda.
Paradise guzel olsa da RGBA Elevated'le kendini asti:)
Fulcrum durumunda ise, o donem cok oyle demo cikmis cogunu da sonradan izledim. Hatta listeyi olusturmadan once de Fulcrum'u izledim:) Skate'in Toys vs. de benzer bir demo.
Ama tam olarak demoscene amacli cikmasa da Triton'un In to the Shadows demosu, gercek 3d'si, shadow'u, harika animasyonları vs. ve Quake'den once yayinlanmasi ile(In to the shadows 1995 tarihli) demoscene'in game developement'dan onde oldugu o harika keyif anlarindan biri. Ve sonradan yayinlanmis bir cok demonun onune geciyor. Listeye almamamin nedeni, game engine icin hazirlamis olmalari. (Triton zaten bildiginiz gibi sonradan ,Starbreeze studios oldu http://www.starbreeze.com/)
http://www.pouet.net/prod.php?which=2588
Navigasyon
[0] Mesajlar
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git