the scene > demoscene
PC'de En Begenilen 10 Demo
nightlord:
ben koyu ASD fani oldugum icin birkac bahsedilmeyen ve bende etkisi buyuk olan ASD demosunu hatirlatayim:
DreamChild (2003): yanilmiyorsam Leviathan - Amusic kooperasyonunun 'lk basladigi soundtrack. Muzigi cok severim, atmosfer olarak da en sevdigim ASD demolarindan biridir. shader kullanmadan fixed pipeline ile baya enteresan efektler yapilabilecegini gosterir.
Planet Risk(2004): Hydrogen kisaca bahsetmis. Bence de Iconoclast'in oncusudur. Muzik olarak bana Iconoclast'tan biraz daha progresif ve cesur gelir o yuzden bu iki demo arasinda ben Planet Risk'i az farkla tercih ederim.
Animal Attraction: 2D vektor grafiklerin donusudur. Nightlord PC'de 2D sever :)
Life force: cok hastasi vardir, benim kisisel tercihim sayilmaz
Happiness is around the bend: O nasil soundtrack'tir. Prog rock ritm section onunde Ortadox rahip korosu kullanan bolum bizim Turk sanat muzigi'ne alisik kulaklarimiza hem tanidik hem sok edici oldugu icin beni dumduz etmisti. Benim gozumde butun zamanlarin butun platformlarin icinde en iyi 5 soundtrack'ten biridir.
scg:
Vip II invite - Popsy Team (2000) : Seyrettiğim ilk demoydu. Soundtrack rip falandı ama manyaktı işte demo.
Paper - Psychic Link (1996) (64k): Statix statix statix diyorum.. adam yıllar sonra media molecule (Little Big Planet) u kurdu zaten..
Variform - Kewlers (2002): Müthiş soundtrack.
Mosaik - Haujobb (2001): Bundaki müzik de harika. Diğer Haujobb demolarından ayrı bi yerde tutuyorum.
State Of Mind - bomb! (1998): PC klasiklerinden. Tabii ki software rendering.
Halla - Moppi Productions (2002): Baya karanlık bir demo. Bilinen bir masala dayanıyor. Severim.
Ix - Moppi Productions (2003): Moppi'nin We are #2 , so why bother geyiği bu demolarından sonra çıkmıştı sanırım :)
Chaos Thory - Conspiracy (2006) (64k): Çok gaz çok. Senkronizasyon müthiş.
Fr030:Candytron - Farbrausch (2003) (64k): Vocoder - detaylı meshler. Farbrausch kalitesi.
Atrium - Loonies (2008) (4k): Valla buna ne yazıyim bilemedim. Salyalarımı akıtarak izlediğim 4k lardan biri daha :)
Hydrogen:
Lifeforce, antenli bolumdeki muzik + effect sycnch, demo tarihinin en guzel sahnelerinden diyebilirim. Ama geri kalan kismi benim icin inanilmaz etkileyici olamadi.
Happiness'da da tank bolumunu efekt olacak sevmistim. Muzigi de muazzam. Hatta Amusic'e mail atip tebrik ettim. Ama grafik acisindan bence zayif bir demo. Klasik ASD "mukemmel olmasa da tutarli" grafikleri yok.
Dreamchild'i Nightlord bahsettikten sonra bir daha izledim guzel demoymus.
VipII cok guzel tasarimlari varmis. Ama Fear Factory'ye yakismayan bir vokaller falan:) Nerede Martyr/soul of a new machine, nerede bu nu-metal ayaklari:)
Paper mukemmel bir demo. harika kalite. Cok eskiden izlemistim yanilmiyorsam. Ama hic mi hic hatirlamiyordum. Super oldu bu liste.
Haujobb'un mosaik beni baydi. Eger Haujobb'dan bir demo izleyeceksem ben fukwit daddy'i seviyorum. Ara ara izletir o da. Ancak Haujobb bence dunya scene tarihinde isimden en cok kaybeden demo grubu:). Hatta Vigo Agnostic Front'da iken, Agnostic bitti Haujobb'u kurduk dediklerinde "o nasil grup ismi" falan diyip gecmemis, bence de dogru yapmis:)
Chaos Theory'de gene basarisini anlayamadigim demolardandir:) Kac kere izledim:)
Candytron'da guzel demo. Ama hareketli sahnelerde rigging'i pek becerememisler. Polygon'u da haddinden fazla dusurmusler. Gene de sonucta 64 Kb. Nankor olmamak lazim:)
Hydrogen:
Ha bir de Fukwit deyince aklima ayni partide (TP99) yayinlanan Burra/AArdbei gelir. Onun da muzik kafama takilir hep. Ayni partide ismet diye de bir demo vardi Replay'in:)
TP 99'a gitmeyi dusunuyordum. Tp Bus ile falan kontak kurmustum almanya uzerinden gidecektim sozde. Ama olmadi sonra yatti. Hey gidi. Koskoca TP'nin bitecegini kim bilebilirdi.
skate:
Güzel güzel, 7DX 2012 için demoshow playlist oluşuyor işte yavaş yavaş. ;)
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git