Yeni yeni web geliştirmeye başlıyorum. Çalışırken şu ana kadar notepad++ kullandım elimin komutlara alışması ve öğrenmek için. şimdi sağlam bir editore geçmek istiyorum. Aradığım özellikleri aşağıda sıralıyorum.
html, css, javascript, jquery, php, mysql dilleri ile çalışacağım. Ayrıca wampserver kullanıyorum.
Aradığım özellikler
hazır snippetler ve kendi tanımlayabilmemiz
kod tamamlama (mesela if yazdığım zaman bir kombinasyonla direk if(){} yazıp imleci ()lerin arasına götürsün)
' " ( [ { gibi karakterleri otomatik kapatsın.
kod reformat özelliği olsun. mesela şeklinde yazdığım kodu
if($deneme) {
echo 'Adınız: ' . $isim;
}
?>
gibi girintileyerek, boşlukları felan ayarlayarak yapabilsin. Bunu belli bir tuş kombinasyonu ile yapmak isterim. Ve yapıyı ben değiştirebileyim.
hazır ve kendi tanımladığımız fonksiyonları tamamlasın. Ayrıca fonksiyonun üzerine felan tıklayarak fonksiyonun tanımlandığı yere gitmemiz mümkün olsun özellikle kendi tanımladığımız fonksiyonlarda
Veritabanı bağlantısı iyi olsun. Veri çekerken sorgularda felan ikide bir veritabanı yapısı için phpmyadmin veya başka program açmak istemiyorum.
Bunlar özellikle istediğim özellikler önereceğiniz programda bu özelliklerden birisi yoksa belirtirseniz sevinirim.