Arkadaşlar, senelerdir compo makinesi benim kişisel PC'imden ibaretti. Ancak ne yazık ki şu anda bu satırları yazdığım emektar PC'im şu günlerde epey bir öksürüyor. Sanırım RAM problemi ancak test toolları birşey bulamadı. Yani arada bir temassızlık benzeri can sıkıntısı bir sorunu var bir yerlerinde. Sık sık kilitleniyor, kilitlendiğinde tekrar boot etmiyor, monitöre sinyal bile gelmiyor. Türk usülü bir iki tekmeleyince kendine geliyor alet.
Bu sorunu partiye kadar çözebileceğimden emin olmadığım için bu sene başka bir compo makinesi ayarlamayı düşünüyorum. Vatan Computer, Gold v.s. hepsi sponsor adayımızdır.
Ama aranızdan biri de compo makinesi için sağlam bir PC'ye sahipse, o da olur tabii ki.
ışletim sistemi olarak ben Nightlord'un ne istediğini anladım. Windows 8, daha da önemlisi Direct2d effects kullanmak istiyor.
Benim makinede XP/Vista/7 yüklü. Aralarından bir Vista anlamsız gibi geliyor bana. Yeni compo makinesinde XP/7/8 olması için elimden geleni yapacağım. Tabii bir de 32-bit/64-bit olayları var. Siz en iyisi 64-bit testlerinizi yapın. Belki XP 32 bit olur, diğerleri 64 bit olur. Bu konuda tavsiyelerinizi de bekliyorum.