the scene > nightshift
paylaşılamayan 'flocks of birds'
skate:
Walla ben PC scene'inde daha toyum, Nightlord kadar da iddialı değilim ancak sonuç itibariyle boşuna kasmıyoruz bunca zamandır DirectX, ben de bir release yaparım artık 7D6'da PC platformunda Kabuki hesaabı :D
Bir noktaya parmak basmakta yarar var, SCG Lighthouse Dream'deki efektler için beni tebrik etmiş ancak o demo Spritus ile ortak kodladığımız bir demo. Aslında hikayesi kısaca şöyle. Spritus partiden yaklaşık 6 ay önce benim evime gelir, birlikte water efektini kodladıktan sonra spritus kuşları ben de deniz fenerinin ışığını kodlarım. Grafik ve müzik ise google'dan alıntıdır. Demo bu şekliyle tahminen ağustos ayında rafa kaldırılır. Parti yaklaştıkça benim aklıma demoyu adam edip release etmek gelir. Mrr sağolsun grafik işine el atar ve bize grafik ve logo çizer ancak benim diğer projelerimden dolayı vaktim kalmaz ve SCG'nin haklı olarak laf soktuğu commercial müzik kullanımı olayına mecbur kalırız. Ben son anda durumu kurtarmak amacıyla fade eden yazılar eklerim demoya. Hikaye kısaca bu. Daha sonra bazı kişiler bu demoda farklı anlamlar ararlar orasına girmiicem :D
Wisdom:
Skate, "bazi kisiler" ile kastettigin sadece ben olduguma gore ben gerekli yorumu bir daha buradan yapayim:
Kus vb flocking efektlerini Living icin yapmayi gecen sene baslarinda konustugumuz tum Glance uyeleri tarafindan biliniyor. Bu efekti dusunen ve ortaya atan kisinin benim oldugumu da Glance'teki herkes biliyor.
Aylar sonra (hatta bir yil sonra) tam olarak ayni efekti bir release'de gorursem ve bu release'i yapanlardan birisi daha once bu fikrimi paylasmak durumunda oldugum kisilerden biriyse dogal olarak aklima baska seyler gelir.
Bir daha benimle "geyik" modunda (oyle aradan laf sokup sonra kahkaha smiley'si falan koyarak) konusma. Adam ol ve acikca konus konusabiliyorsan.
Eger bu mesaji bir admin falan silerse bir daha bu forumla bir iliskim kalmaz, onu da oyle bilin.
skate:
Sana ben cevap vermiyorum. Efektin sahibi olan Spritus cevap versin.
spaztica:
--- Alıntı ---Eger bu mesaji bir admin falan silerse bir daha bu forumla bir iliskim kalmaz, onu da oyle bilin.
--- Alıntı sonu ---
burada kimse başkasının mesajını hakaret vs olmadığı sürece silemez.diğer admin'lerin de böyle birşey yapmayacağını biliyorum; zira admin'lik müessesesi keyfi işler için kullanılmaz. aranızdaki atışmaya karışmayacağım, intern bir kavganızdır, sizi ilgilendirir. lakin böyle bir olaydan dolayı da forumu yargılayıp ona küsecekseniz hiç vakit kaybetmeyin.
fikir, paylaşıldığı sürece güzeldir geyiklerine girmeyeceğim. yarışılan bir ortamda enteresan efekt fikirler, çok da paylaşılmadan taze taze kullanılmaları icap eder. güzelliği süpriz oalrak ortaya çıkmasındadır. ama bu, bir efekt için insanların birbirini kırmasını gerektirmez. öpüşün barışın bakayım!!! onlarca efekt feda olsun size...
Wisdom:
Efektin sahibi degil konu, release'in sahibi. O release'i Spritus + baska biri yapsaydi (Glance'de olup da gecen sene bu fikri paylastigim kisiler disinda biri), o zaman benim bu konuda herhangi birsey soylemeye hakkim olmazdi, olamazdi. Sonucta scene, en ozunde bir rekabet ortami ve baska biri benden once ayni fikri uygulamaya gecirmisse bana sadece kendine kizmak ve karsindakine saygi duymak duser.
Ancak, burada durum oyle degil. Bu durumun Spritus ile bir ilgisi yok, Skate ile bir ilgisi var. Cunku efekti paylastigim insanlardan biri Skate (gecici bir sure de olsa ayni grupta yer almis olmaktan dolayi). Boyle bir efektin bahsedilen release'de kullanilmasi konusunda bana nezaket itibariyle bile olsa danisilmamasi buyuk ayip. Ama bu ayip Spritus'un degil, tekrar ediyorum, zira Spritus bu durumdan muhtemelen habersizdi zaten. Ama haberi olan insanin (Skate'in) Spritus'u haberdar etmemesi ve bana da birsey soyleme geregi duymamasi ayip.
Olayin arka yuzunu anlamadan on yuzunu irdelemenin fazla bir anlami yok. ("taze taze kullanimin icab olmasi"na cevaben.)
Son olarak, forumdan silme vs olayini da daha once yine Skate ile yasanan bir tartismada Skate'in thread'i kitlemis olmasi uzerine soyledim.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git