the scene > nightshift
NIGHTSHIFT 06 - RELEASES
spritus:
jimqode, güzel yorumların ve övgülerin için çok teşekkürler. şu saatlerde anesthetic okulda olduğu için bu satırları cevaplamamış. demonun süre kısıtlamasından ve partiye yetişememe kaygısından dolayı yarım kalmış gibi bitmesi hakkaten en çok aldığımız eleştiri. benim de aklımda demonun yayınlanmayan partlarını içeren bi versiyonunu çıkarma fikri vardı. bunu anesthetic ve flexi ile konuşacağım. diğer taraftan wisdom'un da açıkladığı gibi henüz hardwired gibi kült demoların seviyesine ulaşmadık ama "çıkardığımız her demo öncekilerden iyi olacak" felsefemizle bunu bir gün yapmayı hayal ediyoruz :)
aalib konusuna gelince; ragnor belirtmiş zaten anes'in renderer'i tamamen kendisinin yazdığını. aldığımız diğer bi eleştiri de demonun software olduğunu bi info dosyası içinde belirtmemiş olmamız. bu mütevazi olmamızdan daha çok demoyu partiye yetiştirme telaşıyla unuttuğumuz bi şeydi :)
jimqode:
Kendi yazdiginiz bir renderer olmasi isi daha da hoslastiriyor. Bu arada aciklama geregi duydum, hardwired zamaninin otesinde bir demoydu. Bu kriteri elbette ki goz onune almiyorum. Ama benim demolarda en on planda tuttugum fikir senktronizasyon ve akicilik oluyor. Iste tam da bu yuzden C64'te saniyede 2 frame filled 3d cisimler cizen demolar hosuma gitmiyor.
Caret'te partlarin arasindaki gecis oldukca iyi kotarilmis ve demo hic hiz kesmeden ve surekli yukselerek gidiyor. Daha uzun olsaydi tabi ki arada hiz kesmesini, sonra tekrar hizlanmasini, ufak dur kalklar yapmasini beklerdim.
Son olarak sunu soylemek istiyorum. Hardwired'la karsilastirilamayacagi dogru ama gercekten sure falsosu disinda dunya standartlarinda bir demo olmus. Umarim resident spiritus'un soyledigi gibi yukselmeye devam eder ve biz de top notch bir demo grubuna sahip olmanin gururunu yasariz. Ben simdiden gidisatin o yonde oldugunu hissediyorum.
anesthetic:
hmm rendering konusunda açıklama yapılmış. ben de daha önce söylenmemiş bir bilgi vereyim o zaman. caret'teki tüm 3d, dot vektörlerle yapılıyor. yani 0 poligon :) üçgen sayısı fazla iken poligon basmadan daha hızlı çalışıyor. üçgen sayısı azken ise istenilen şey çıkmıyor haliyle. zaten bazı ufak arızalar da vardı hoşuma gitmeyen. ama bir sonraki software rendering demomuzda full vektör grafikler olacak, sadece ufak objeler değil 3d ortamlar da bulunacak. stay tuned :)
skate:
--- Alıntı ---Originally posted by anesthetic@Mar 16 2006, 10:51 PM
hmm rendering konusunda açıklama yapılmış. ben de daha önce söylenmemiş bir bilgi vereyim o zaman. caret'teki tüm 3d, dot vektörlerle yapılıyor. yani 0 poligon :)
--- Alıntı sonu ---
Anaaa... Tevekkeli depth buffering felan kullanıyordun sen. Ben de adamın poligon rutini her pixeli basarken kontrol falan mı yapıyor diyordum. Bir nevi voxel engine takılmışsın yani...
Navigasyon
[0] Mesajlar
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git