Originally posted by Wisdom@Mar 6 2006, 11:53 PM
Efektin sahibi degil konu, release'in sahibi. O release'i Spritus + baska biri yapsaydi (Glance'de olup da gecen sene bu fikri paylastigim kisiler disinda biri), o zaman benim bu konuda herhangi birsey soylemeye hakkim olmazdi, olamazdi. Sonucta scene, en ozunde bir rekabet ortami ve baska biri benden once ayni fikri uygulamaya gecirmisse bana sadece kendine kizmak ve karsindakine saygi duymak duser.
Ancak, burada durum oyle degil. Bu durumun Spritus ile bir ilgisi yok, Skate ile bir ilgisi var. Cunku efekti paylastigim insanlardan biri Skate (gecici bir sure de olsa ayni grupta yer almis olmanin talihsizliginden dolayi). Boyle bir efektin bahsedilen release'de kullanilmasi konusunda bana nezaket itibariyle bile olsa danisilmamasi buyuk ayip. Ama bu ayip Spritus'un degil, tekrar ediyorum, zira Spritus bu durumdan muhtemelen habersizdi zaten. Ama haberi olan insanin (Skate'in) Spritus'u haberdar etmemesi ve bana da birsey soyleme geregi duymamasi ayip.
Olayin arka yuzunu anlamadan on yuzunu irdelemenin fazla bir anlami yok. ("taze taze kullanimin icab olmasi"na cevaben.)
Son olarak, forumdan silme vs olayini da daha once yine Skate ile yasanan bir tartismada Skate'in thread'i kitlemis olmasi uzerine soyledim.
[post=5598]Quoted post[/post]
[/b]
O thread'i bana özelden atılan bir mesaj yüzünden kilitlemiştim, keşke beni uyaranı dinlemeseymişim.
Gelelim efekte. Kuş efekti mi dedin?
http://noname.c64.org/csdb/release/?id=17294Senin bana bahsettiğin efekt "kuş efekti" değil "boitz" efektiydi ki bana önceden yapılmış birkaç örneğini göstermiştin. Sen demek ki bana plazma örneği gösterseymişsin 2002 yılında, sen kodlamadan plazma kodlamam da yasaklanacakmış, iyi ki göstermemişsin.
Gelelim diğer bir konuya, o kuşlar ne boitz efekti ne de teknik herhangi bir zorluk içeriyorlar. Dikkat edersen müzikde de kuş sesleri var. Müzik ve grafiğin ruhuna uyacağını düşünmüş olacak ki Spritus random olarak hareket eden ancak belli sınırları geçemeyen pixeller ekledi grafiğin üstüne. Hatta hatta grafiğin üstünde oldukça kaboluyordu ve projeksiyon aletinde gözükeceğinden bile emin değildim. Çok da umursamıyordum random hareket eden pixelleri. Senin sorun ise "onlar realtime mı Skate?" idi. Hayır, onlar random hareket eden pixeller. Her bir kuş birer pixel. Çözünürlük 320x200 olduğu için az buçuk görünüyorlar ekranda...
Gelelim son konuya. 1996'dan beri kod namına bir releasin olmadı scene'de. ınan senin tahmin ettiğinden çok daha fazla saygı duyuyorum senin kod backgrounduna, bu yüzden de seni en çok gazlayan adam bendim. Her defasında "noolur bu sefer müzik yapma, kod kas 64'de" dedim sana. Sen de bana her defasında "paslandım" dedin. şimdi 10 sene boyunca hiçbir platformda tek bir kod release etmemiş biri olarak senin fikrini çaldığımı iddia ediyorsun, hatanı anlayınca da "Spritus'u uyarmalıydın" diyorsun. Ben de diyorum ki "aklımın ucundan bile geçmedi boitz efektini random pixellerle karşılaştırabileceğin". Bu olayda bir hatam yok, "gecici bir sure de olsa ayni grupta yer almis olmanin talihsizliginden dolayi" gibi ufak sokuşturmalarını da sineye çekiyorum. Derdim ise şu anda en son istediğim şeyin böyle güzel bir organizasyona bir şekilde gölge düşmesi ihtimali. Tartışmaları özele de taşımayacağım bu sefer, yalnızca altta kalarak bu tartışmalara son noktayı koyuyorum, hakaretlerini içerliyorum.