Bu mesajı yazmak konusunda çok çok fazla dusundum ve kendimi yargıladım. Sonunda yazmazsam kendi tutarlılığımı derinden yaralayacağıma kani oldum ve yazıyorum. Bugüne kadar konu hakkında hiçbirşey yazmadım, çünkü öncelikle kendi demomun bitmiş halini yayınlamak istedim. Önce ürün sonra politika.
Megablast ile ilgili kiminin inanmak istemediği, kiminin ise forumda açık açık söylemediği şeyi söyleyerek başlamak zorundayım
Megablast demosu FAKE bir demodur. Ve bu büyük bir ayıptır
Bunu yazarken bile hala içimden 2-3 gün sonra şu demonun gerçek exe'si release olsa da ben bu sözleri geri almak zorunda kalsam diye diliyorum. Ama ne yazık ki bunun olmayacağına eminim. Ve ben bu olaya Ref gibi, Vigonun isim şehirdeki hileleri gibi bakamıyorum. isim şehir ile demo compo aynı şey değil.
Büyük bir hayal kırıklığı ve üzüntü içindeyim. Biliyorum ki öz abim gibi sevip saydığım Turbo ve Vigo bu mesajımdan dolayı bana çok kızacaklar ve belki beni silecekler. Belki çok değer verdiğim iki abimin dostluğunu kaybedeceğim. Ama burada pahası çok büyük de olsa doğru olan şeyi yapmam ve Bronx'un bu ayıbının üzerine gitmem gerekiyor. Çünkü bunu yapan Bronx degil bir başkası olsa çok çok sinirlenmiş ve ağır şekilde üstlerine gitmiştim. Eğer Bronx'a sessiz kalırsam çifte standart yapmış olurum. O yüzden üzülsem de sessiz kalmayacağım.
Artık bu saatten sonra demonun exe'si çıksa bile ben inanmakta güçlük çekeceğim. Zaten bu kodlanması çok zor olan bir demo değil. Süper vakit alacak çılgın efektler yok demoda. Dolayısıyla disiplinli düzgün bir coder zaten 15-20 günde bu engine'i yazabilir.
Scene'de yapılabilecek daha büyük bir yanlış var mı bilmiyorum. Bronx burada demo compoya bir video sokarak, compoya katılan diger katılımcılara diyor ki, "Hey Nightlord, Hades, ınfect! Siz salaksınız. Siz kod yazmakla uğraşın durun hahah biz bir sahte demoyla yeneriz sizi". Burada yalnız biz diğer katılımcı coderlar değil, organizatörler ve bütün parti katılımcıları da aptal yerine konmuş oluyor.
Sonrasında olay ortaya çıktığında da organizatörlere suç atıp, "siz bize yanlış yaptınız, biz de "sizin yüzünüzden" demoyu yarışmadan çekiyoruz" demek de üzücü. Bu tutum Bronx'u kurtarmadığı gibi organizatörleri de yıpratıp ultra zor durumda bırakmaktan başka bir işe yaramadı.
Koskoca Bronx kendini ne biçim bir çıkmaza soktu. şimdi demoyu kodlayıp çıkaramıyorlar, geri adım atamıyorlar, tek çare gurur falan olayına getirip bu esnada organizasyonu zedelemek oldu. Yazık.
Bronx çok köklü ve ağırlığı olan bir gruptur. Benim gözümde bu olaydan sonra bile hala Vigo ve Turbonun sonsuz kredisi vardır ve ben onları her zaman sevip saymaya devam edeceğim. Ama biz bir tarafta gözümüzü, beynimizi patlatıp, partide muhabbetten feragat edip demo yapalım, diğer tarafta gnos bir video player yapsın bizi geçsin. Bu emeğe saygısızlık değildir de nedir.
Vigo'nun ve Turbo'nun olaydan ne kadar haberi vardı onu da kestiremiyorum. Gnos'un tabii ki var. Ve biliyorum ki Vigo ile Turbo haberleri olmasa ve yanlış olduğunu düşünseler bile her zaman "kol kırılır yen içinde kalır" mantığında olurlar ve Bronx üyelerini kayıtsız şartsız korumaya devam ederler. Buna her zaman çok saygı duydum ama bu durumda yapılan ayıbın, sizleri çok seven ve sayan bizlere karşı yapıldığını da tartmanızı diliyorum.
Benim naçizane fikrim şu an Bronx'un yapabileceği en iyi şey bu olayda organizasyonu veya bir başkasını suçlamadan, yanlış yaptığını kabul etmek ve en kısa zamanda "gerçek" ürünlerle tekrar aramıza dönmektir.
Gerçek scenerlar, gerçek ürünler yaparlar. Bronx da Türkiyenin en gerçek scene grubudur, onlara yakışan ürünlerle en kısa zamanda aramıza dönmelerini diliyorum.