Bu tool benim işime yaramaz ancak yapımında yardımcı olabilirim Spaztica. .NET'den ve Win32'den genel olarak anlarım. Yine de böyle birşey yapılacaksa extension filtresinden daha iyi filtreler kullanmak lazım. Filesize, header v.s. birçok şeyi kontrol etmek lazım. Yoksa arkaplanda çok fazla dosya oynaşıyor Windows'da... Allowed ve restricted file listler olmalı.
Hatta hatta bence source codeların başına belli keywordlerle remarklar yazpılabilir. Yalnızca remarklı sourcelar yedeklenir v.s.
Örnek:
/** BACKUP PROTECTION **/
#include <....>
..
..
Tabi bu tür özellikler optional olur ancak bence herşeyi yedeklemek sistem için hiç hoş değil. Aslında her save edilen file'ı filtreden geçirmek de hoş değil. Her halikarda zaten yavaş olan Windows'u daha da kastıracaz.
Sağlam compiler ve editörlerin periodik backup özellikleri var zaten ve yeterince iş görüyor. Editpad'i pek incelemedim ancak onda da benzer birşeyler olsa gerek. Yoksa bile söyleyelim heriflere eklesinler, yani tersten gidelim mantığı nasıl ama
Bir de benim çalışma metodum bu olayı çözüyor accık. Ben tüm workspacelerimin klasörlerini gün başında kopyalar ve hepsine tarih atarım sonra sonunda "Current" yazan klasörden devam ederim. Genellikle workspacelerim şu şekilde listelenir:
Callipso Analyzer Easy 03-03-2004
Callipso Analyzer Easy 05-03-2004
Callipso Analyzer Easy 08-03-2004
Callipso Analyzer Easy 09-02-2004
Callipso Analyzer Easy 10-02-2004
Callipso Analyzer Easy 12-02-2004
Callipso Analyzer Easy 12-03-2004
Callipso Analyzer Easy 19-03-2004
Callipso Analyzer Easy Current
worx
Hergün kopyalamak zaten gereksiz. Günlerce o işle uğraşmadığım da oluyor. Sadece major bir değişiklik yapacağım zaman bu şekilde kopyalıyorum. "worx" klasörü o application hakkında tüm image, video, döküman v.s.nin bulunduğu yer. Bu arada dd-mm-yyyy'yi alışkanlıktan kullanıyorum. Düzgün sort etmesini isteyenler SQL mantığı yyyy-mm-dd kullanırlarsa daha iyi sonuç alırlar.
Amma uzattım ha