the scene > demoscene
independent grubu partiye gelmiyor
hades:
--- Alıntı ---Originally posted by Hydrogen@Mar 8 2004, 11:01 AM
Umarim yaptigimiz bu ufak product diger kimseleri de gaza getirir ve parti felan olmasina gerek olmadan da, Turkiye'de guzel bir seyler yapilir.
--- Alıntı sonu ---
Herkese selam.
Biraz geç olduğunun farkındayım ama yinede yazayım. Öncelikle hydrogen'in yazısına bir cevap vereyim. Bizde gaz her zaman var ve product çıkarmak için dediğin gibi party olmasını beklemiyoruz. Eğer gaz olmasaydı 36 yaşında hala c64 kullanıyor olmazdım. Elbette çalışmalarımız var ve zamanı gelince çıkacak. Sizleri bilmem ama oldukça az olan boş zamanlarımda fırsat buldukça asm yazdığımı belirteyim. Sonuçta ülkemizdende güzel birşeyler çıkmış olmasını bende istiyorum.
Her neyse bu kısa cevaptan sonra asıl yazmak istediğim konu olan Point.Out. hakkındaki görüşlerimi yazayım. Öncelikle intro beni hayal kırıklığına uğrattı. Scene'de en eski gruplardan biri olan Bronx'tan daha etkileyici bir intro beklemiştim. Skate ve Endo'nun daha iyisini yapabileceğinden adım gibi eminim. Belki oldskool tarzı bir intro yapmak istemiş olabilirsiniz. Ama bana göre biraz fazla oldskool olmuş. Neyse sonuçta bu bir design ve zevk işi olduğundan bana daha fazla yorum yapmak düşmez. Sonuçta bir product çıkmış olması ülkemizi temsil etmek adına önemli.
Diğer konu yine intro ile ilgili fakat bana göre dizayndan falan çok daha önemli. Scroll text'te nedense bizim grubumuzun adı INDEPENDENT greetzler bölümünde geçmiyor. Bu beni oldukça rahatsız etti. Aslında bu konuyu açmayacaktım ama Skate'in bizim foruma yazdığı bir mesajdan sonra yazma gereği duydum. Belki greetz yollamak zorunda değilsiniz ama bunun bir nedeni olmalı diye düşünüyorum.
Acaba yokmu varsayılıyoruz yoksa greets yollamaya değmez olarakmı değerlendiriyoruz ?.
Skate mesajında davetli olduğumuzu yazmış. Kısmetse davete icabet ederiz diyerek yazımızı noktalayalım.
vigo:
hades... seni delikanlı biri sanmıştım... yaşına başına hürmeten kendimi zor tutuyorum... aklını başına al, akıllı ol... laflarına dikkat et... keza, aegis de beni hayal kırıklığına uğrattı...
lütfen bundan sonra delikanlı olun...
hades:
vigo...
Yazdıklarım seni niye bu kadar kızdırdı?
Çıkarmış olduğunuz bir product hakkında görüş bildirmekle aklıma takılan bi soruyu sormakla delikanlılığın akıllı olmanın ne ilgisi var ?
Eğer en ufak bir eleştiriye katlanamayacaksanız, işi hemen delikanlılığa akıllı olmaya bağlıyorsanız ortada gerçekten ciddi bir sorun var demektir. Ama bizim kimseyle alıp veremediğimiz yok. Sonuçta burası eğer bir forumsa ve yapılan eleştirilere tahammülünüz yoksa foruma yazı yazmanın ne anlamı kaldı ?
Kaldıki hoşuna gitmeyen bir yazıyı silersin olur biter. Bu kadar basit.
Yazdıklarına dikkat et diyorsun. 2-3 satır yazıda küfürmü ettik, yoksa birilerinin hakkında ileri geri lafmı söyledik. Hangisi ?
Seni kızdıran birşey varda benmi farketmedim acaba?
Yoksa bronxun çıkardığı productları eleştirmek yasak diye bir kanunmu var.
Kimin tavuğuna kışt dedik?
İşte karşında delikanlı gibi duruyorum bana cevap ver. Herkes cevap versin.
Yoksa benimle şahsi bir problemin mi var? Ama benim bronxtan kimseyle bir problemim yok.
Vigo, sen belkide Türkiye scene'inde yeni bir grup kurulmasından rahatsız oldun.
Türkiye scene'i sadece bronxtan ibaret değil. Artık biz varız. INDEPENDENT var. Bunu unutma vigo !
spritus:
üstatlar, bakın ben aranızda çömez sayılırım. bu yüzden cüretimi mazur görün ama bence çok gereksiz bir polemik. yani tam yeni yeni bir scene oluşmaktayken, herkes yeniden toplanmaya başlamışken ne gereği var birbirimizi kırmanın. sizin gibi bu işe gönlünü ve yıllarını vermiş iki baba scener'ı bu şekilde görmek itiraf etmek gerekirse beni çok üzdü.
spaztica:
1. kapışmayın bakeem!
2. music disk, adı üstünde music disk. ne gerekir. simple bir player, belki biraz süs, ve güzel müzikler. illa deli bir kodla çkmak gerekmez. yani yapılan bence 'yeterli' bir musicdisk. daha iyi olabilir miydi? evet, her zaman daha iyisi vardır. ama o release'de etkin olanların zamansal sıkışıklığı (di mi lan! sıkışıktınız çok dii mi? konuşun az yaw, 25 web sites, 10 oyun yapmanız gerekiyordu di mi?) olduğunu düşünürsek, iki arada bir derede bir release yapmaları ve müzikleri bir araya derlemeleri güzel olmuş.
3. açıkçası ben de Independent'ı bağımsız olarak algılamıştım. ne bu forumda ne de başka bir yerde grup ismi olarak okumadım. hal böyle olunca netekim, birçok kişi de öyle sanacak, sanıyor da. bir yerde duyursanız, bir release yapıp bizim grubun ismi budur deseniz, anlardık. ama aptalız (ya da -ım) naapalım...
4. vigo'nun (ve belki de birkaç bronx member'ının daha) kızmasına sebep olan olay eleştiri değil, başka bir forumda 7d4 partisini kaale almayan tavrınızdı sanırsam. 3 senedir birşeyler oluşturmaya çalışılıyor burada. trip atmanın, birbirimizi ağağılamanın kimseye birşey getiremeyeceği aşikar. açıkçası ben geçen sene 7d3'de yapmış olduğun çalışma -her ne kadar scene'i ilgilendiren bir olay olmasa da- sırf saygıdan, yapılmış koda üretime respect açısından puan verdim. acaba hangisi daha scene release'i? bir satranç denklemi çözen program mı, yoksa bir musicdisk mi? kaldı ki tr-scene oluşturulmaya çalışılırken aegis ile yapmış olduğunuz 'bölücülük' bence çok çirkin. daha iyisini mi biliyorsunuz? hodri meydan! buyrun yapın; biz de katılalım. bronx'un bu partiyi organize etmesindeki yegane sebep; herkesten önce var olmamız yüzünden herkesi tanımamız idi. bir organizasyon, insanlarla iletişim kurarak gerçekleştirilebilir. hades ya da aegis'e açık çağrım: kendiniz lütfen bir scene partisi organize edin, herşeyiyle ilgilenin ve üzerine bir de release yapmaya da kasın. bunu yapamıyorsanız ister bizim organize ettiğimiz ve HERKESİN olan bu partiye katılın, isterseniz de köşenizde oturup millete çamur atın.
turbo'dan sonra bu scene'de EN ESKİ kişiyim. insanlar daha demo nedir bilmezken ben erman elektronik'ten aldığım stuff'ları başka yerlere dağıtır ve birşeyler oluştururdum. keza asoft'ta az takılıp coder'lığı falan gördük vs vs... bunca zaman içerisinde böyle bir partinin istikrarı bence çok güzel; çok daha önce yapılmalıydı aslında ya... ama yine de birşeyler yapılmaya çalışılıyor. bunu yabana atmayalım, saçma karalama hareketlerinde de bulunmayalım lütfen. nasreddin hoca gibi partisiz de kalırız ortada.
yapılan birşeyleri takdir etmek bu kadar mı zor? eleştirebilir herkes, ama aşağılamak vigo'nun belki düşündüğü gibi 'kaypaklık'tır... hem gel önceki partiye, release'lerini göster, insanlardan takdir bekle, hem de ertesi sene "katılmayacağız" yazısı (bold yazmak netiquette'de bağırmak, karşı çıkmak anlamındadır) yazmak... bence dönekliğin ta kendisi. release yapmamak için bahane bulmak kolay... esas yiğitlik bunca işe rağmen oturup release yapmaktır. scener'lık budur işte!
söylediklerimin hiçbiri kişsel değildir; hepsi Independent isimli grubun genel stratejisine yöneliktir. kavga ederek, aşağılayarak ya da yokmuş gibi davranarak scener olunmaz. parayla da; bunun göstergelerinden biri de güçlü özduman idi. scener'lık bir tavırdır, bir yaşam biçimidir bence.
başarılar dilerim.
not: kimseyi zorlamak gibi bir niyetimiz olmadı; isteyen katılır, isteyen katılmaz. ama kıyıda köşede, varlığını bile duymadığımız bir yerde bunu yazmak yerine (internet trilyonlarca sayfadan oluşuyor ve hangisinde ne yazıldığını takip edemeyiz) gelip buradan bize söyleseydiniz, bize doğrudan iletseydiniz daha 'delikanlı'ca olurdu. edilen ayıp budur.
not2: burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. ne bronx memba sularını bağlar, ne de grubu. ama katılanlar olabilir tabii... B)
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git