the scene > demoscene
independent grubu partiye gelmiyor
Hydrogen:
Selamlar. Hades'e bir kac cumle ile cevap vereyim dedim.
>Biraz geç olduğunun farkındayım ama yinede yazayım. Öncelikle hydrogen'in >yazısına bir cevap vereyim. Bizde gaz her zaman var ve product çıkarmak için >dediğin gibi party olmasını beklemiyoruz. Eğer gaz olmasaydı 36 yaşında hala >c64 kullanıyor olmazdım. Elbette çalışmalarımız var ve zamanı gelince çıkacak. >Sizleri bilmem ama oldukça az olan boş zamanlarımda fırsat buldukça asm >yazdığımı belirteyim. Sonuçta ülkemizdende güzel birşeyler çıkmış olmasını >bende istiyorum.
Ben sizlere veya grubunuza kişisel bir şey söylemedim, sizde gaz yok demedim. Gizliden gizliye atışmıyorumda. O mesajı atarken aklımdan özel kimse geçmedi. Sonuç'ta senin zaten gazlı olduğunu biliyorum. Geçmiş 2 7D partisinin aktif katılımcılarından biriydin. Ve herkesin takdirini kazandın. Bu konuda neden bu kadar hassas davrandığını merak ettim.
>Her neyse bu kısa cevaptan sonra asıl yazmak istediğim konu olan Point.Out. >hakkındaki görüşlerimi yazayım. Öncelikle intro beni hayal kırıklığına uğrattı. >Scene'de en eski gruplardan biri olan Bronx'tan daha etkileyici bir intro >beklemiştim. Skate ve Endo'nun daha iyisini yapabileceğinden adım gibi eminim. >Belki oldskool tarzı bir intro yapmak istemiş olabilirsiniz. Ama bana göre biraz >fazla oldskool olmuş. Neyse sonuçta bu bir design ve zevk işi olduğundan bana >daha fazla yorum yapmak düşmez. Sonuçta bir product çıkmış olması ülkemizi >temsil etmek adına önemli.
Açıkçası yaptığımız intro beni fazlasıyla tatmin etti. Sonuçda demo yapmıyoruz. Adı üzerinde intro. Efektler felan çok önemli değil. Ancak herşeyi ile bize ait bir into. Ne arak bir charset var, ne müzik, ne logo,ne code, herşeyi bize ait. Bence önemli olan da bu. Tabii kişisel beğenidir, saygı duyarım. Daha iyilerini de yapmaya çalışırız.
Ancak önemli olan Collection kısmı için kimse birşeyler yazmıyor. O da ilginç. Herkes intro ile ilgili kritik yapıyor geçiyor. Yani daha böyle ilginç bir durumla da karşılaşmadım.
>Diğer konu yine intro ile ilgili fakat bana göre dizayndan falan çok daha önemli. >Scroll text'te nedense bizim grubumuzun adı INDEPENDENT greetzler bölümünde >geçmiyor. Bu beni oldukça rahatsız etti. Aslında bu konuyu açmayacaktım ama >Skate'in bizim foruma yazdığı bir mesajdan sonra yazma gereği duydum. Belki >greetz yollamak zorunda değilsiniz ama bunun bir nedeni olmalı diye >düşünüyorum.
>Acaba yokmu varsayılıyoruz yoksa greets yollamaya değmez olarakmı >değerlendiriyoruz ?.
Bu konu tamamiyle benim hatamdan kaynaklanıyor. Greetsleri ben düzenledim ve malesef, Aesrude, Civitas, Independent, Fairlight ve Triad gruplarını greetslerde unuttum. Intro yapılırken hafızaya yazdık o text'i ve çok fazla zamanımız olmadı. Yani paranoya yapmanın anlamı yok. Siz bir intro yaparsınız, bize greetz geçersiniz bizi utandırırsınız. Ancak ben kimseyi yok saymıyorum. Ben scene konusunda yetkili merci değilim ki haddim olsun.
Yukarıda adı geçen gruplardan kişisel olarak özür diliyorum.
Bir de kesinlikle art niyet gütmeden tekrar edeceğim, independent ismi konusunda emin misiniz?. Biliyorsunuz independent scene'de grupsuz kişileri anlatmaya yarayan genel terimdir. Yani burda bir kafa karışıklığı var. Benim için çok bir sorun yok ancak, yurt dışından bu konu ile ilgili olumsuz feedback alabilirsiniz, söyliyeyim.
>Skate mesajında davetli olduğumuzu yazmış. Kısmetse davete icabet ederiz >diyerek yazımızı noktalayalım.
Ben davetli olduğunuzu belirtmeye bile gerek duymuyordum. Zaten geçtiğimiz iki sene partiyi sahiplenmiş kişilerden biri olduğun için. Biz herkesin, bu partiye gelmesini istiyoruz, grup, kişi felan ayırmadık. Ancak özel davetiye felan da yapıyoruz,bir invitation hazırlanıyor.
Son olarak delikanlı mevzuatına gelince. Geçen seneki partiden bu yana ne değişti. Partien ayrılırken oluşan sıcak ortamdan sonra görüşmedik bile. Ancak Independent grubunda ciddi bir tavır alma var. Yok partiye gelmemek için grup kararı almalar felan. Grup zaten 3-4 kişi. Aegis kamuoyu yoklaması yapmışsınız gibi mesaj atmış. Bu bariz, adresi belli bir tavır alma. Eğer yoksa, yok diyin, herşeyi şu andan itibaren tarihe gömelim bitsin bu tartışma. Daha fazla uzatmanın bir anlamı yok.
skate:
To Hades:
------------
Hades, o introdan daha iyisini yapacak yetenek yok mu bizde? Var ama senin dediğin gibi vakit yok lanet olsun. O music collectionın çıkışı bile birkaç ay gecikti. Haftada bir bile toplantı yapamıyoruz düzenli. Eleştirilerine hak veriyorum ama aslında o music collectiona intro, hatta hatta GUI bile koymayabilirdik. Olay interface değilki, müzikler.
Sen geçen sene partyde chessboard zoomer yapmıştın 256 byteda. Size olayı ok ancak o görüntü de senin kalitene uymuyordu bence. Yine de birinci oldun bak :)
Ben istiyorum ki bu sene gelin partye, icabında coop birşeyler yapalım, sidik yarışı umrumda değil. Beni son zamanlar Nightlord kadar mutlu eden bir adam olmadı mesela. Çünkü kendisi Türk ve süper bir demo codladı, müziklerini yaptı. Benim beklediğim şey birincilik değil, hatta hatta bu umrumda değil. Haberin varmı bilmiyorum ancak ben uzun süredir gönüllü olarak coder yetiştiriyorum. Bir kısmını eğitip iş bulmalarını bile sağladım. Derdim birincilik olsa kendime rakip oluştururmuyum. Bu partye gel, öğrencilerimle de tanışır hatta belki üç beş tavsiye verirsin onlara.
To Aegis:
-----------
Aegis'a gelince, uzun süredir tanıdığım ve karakterini üç aşşaa beş yukarı bildiğim bir adam. İlk partye de katılım göstermişti. Bu partye gelmeyeceği aşikar ama o da davetliler arasında. "Zaman problemi" gibi mazeretler atmış ortaya. Biz bu partyi organize edecek zaman yaratıyorsak, partye bir uğrayacak zamanım yok diyorsa bu yalandır, kesinlikle inanmam. Aegis'ın problemini tahmin ediyorum, ama o itiraf etmiyorsa ben de burada açık açık yazmam. Peki kim haklıydı Aegis diyorum başka birşey demiyorum...
To Spritus:
-------------
Spritus'un önceki bir mesajı:
-------------------------------------------
üstatlar, bakın ben aranızda çömez sayılırım. bu yüzden cüretimi mazur görün ama bence çok gereksiz bir polemik. yani tam yeni yeni bir scene oluşmaktayken, herkes yeniden toplanmaya başlamışken ne gereği var birbirimizi kırmanın. sizin gibi bu işe gönlünü ve yıllarını vermiş iki baba scener'ı bu şekilde görmek itiraf etmek gerekirse beni çok üzdü.
Spritus abi sen ne mütevazi bir adamsın yaw. Herkes senin karakterinde olsa bu partyler süper geçer var ya. Ayrıca yazdıklarında haklısın.
Various Subjects:
---------------------
Bir de delikanlılık olayı var değinmek istediğim. "Delikanlılık" kavramı kadar beni iğriti eden bir kavram yoktur. "Delikanlı metalci"den sonra en uyuz olduğum kavram "delikanlı scener". Bir daha bunun muhabbetini açmayın. Açanı doğrarım transseksüeller gibi ona göre. Doğrandıktan sonra arkamdan alay edersiniz :) Birbirinize sataşırken scene dışı kavramlara girişmeyin lütfen.
-BEN DELİKANLI DEĞİLİM- Scene'de böyle birşeye ihtiyaç yok zaten...
P.S: Bronx 7D4'ün organizatörüdür. Bu sene partynin adındaki "Bronx Party" lafını bile kaldırdık yanlış anlaşılmalar oluyor diye. Bu party bir "Scene Party"dir. Kendini scener sayan ve partye gelme imkanı olan herkesi bekliyoruz. Yurtdışındaki scenerlar da buna dahildir.
nightlord:
herkese selam
once topic... basta hydrogen olmak uzere tum bronxculara yeni release icin tebrikler. music collection'in code ve introsu hakkinda cok yorum yapmaya gerek yok ama introdaki logo arkasi raster gecisi bence cok hos. ayrica bence insan aktivite gosterdikce daha aktiflesiyor. o yuzden sonraki releaselerinizde music collection bile olsa code acisindan da daha zengin seyler yapacaginizi tahmin ediyorum (arayi sure olarak acmazsiniz umarim:))
ayrica introdaki greetz mevzuuna ben dikkat etmemistim... hic alinmadigimi belirtmeliyim:)... ama bi dahakine kesin dikkat ederim bu kadar konusuldugu icin:)
gelelim muziklerle ilgili dusuncelerime. ozellikle butun muziklerde hakim olan ve hydrogen'e unique olan kimseye benzemeyen bir tarz sezdigimi soylemeliyim. bu gercekten guzel ve farkli bi olay. ve parcalara bakinca bazilarinin bu tarza daha yakin, bazilarininsa bu tarzdan biraz daha uzak durup mainstream'e yaklastigini dusunuyorum. ve ben daha cok bu hydrogen tarzi farkli parcalari begendim. en cok tension, nomad ve x2004'u sevdim. for those who die alone'da icerdigi damar melodiyle hosuma gitti. sadece o parcadaki bas ve bateri biraz bosluklu geldi bana. bilmiyorum bu cumle anlasilir oldu mu :)
son postlarda gecen bronx vs independent polemigine katilmayacagim. fakat genel olarak bir gozlemimi sizlerle paylasmak istiyorum. son 3-4 yilda isvec'teki c64 scene'inde acayip bir canlanma var. her yil fairlight 5-6, triad 2-3, wrath designs 2-3, booze design 1-2 toplamda 10-15 kaliteli demo cikiyor. butun diskmaglerde, isvecteki bu basari her yil duzenlenen ve giderek katilimin arttigi iki c64 partisine baglaniyor: floppy ve lcp. bu partilerde yapilan releaseler en cok hakkinda konusulan releaseler oluyor.
buradan hareketle lokal partilerin bir ulkede scene'in canlanmasina en cok hizmet eden sey oldugunu dusunuyorum. iyi organize edilmis ve kuru kalabaliktan ziyade hakkaten scene ile ilgili 30-40 kisilik bir partide cikan 3- 4 iyi demo release'i herkesin bi sonraki partiye acayip gaza gelmesini ve scene'de bu olayin ses getirmesini sagliyor diye dusunuyorum. netekim sonra diskmaglerde csdb ve pouet gibi yerlerde yaratilan publicity de odul olarak o ulkenin scenerlarina donuyor.
butun bunlari yapabilmek icin aralarinda tatli bi rekabet olan 2-3 grup, bu rekabetin tatli kalmasini saglayacak kadar karsilikli hosgoru ve rekabeti surdurmek icin biraz yetenek ve emek gerekiyor diye dusunuyorum. su anda ulkemizde olan tek parti olan 7d serisinin de bunlari becermeye aday olabilecegini goruyorum. keske independant da bi tane duzenlese ya da ben izmirde bitane yapabilsem ve bu partileri 4 ay 6 ay gibi aralarla yapabilsek bir iki yil icinde c64.sk'si da pouet.net'i de domination'i da vandalism news'i de bizi konusuyor olsa.
benim goruslerim bu kadar... herkese saygilar...
aegis:
Selam Arkadaşlar,
Şuraya bak ya bi katılamama kelimesi yazdık bi dövmediğiniz kaldı. Lütfen sorun çıkmasını istemiyorum.
Bide şu Skate arkadaşımın problem dediği olayı açıklığa kavuşturalım; benim zamanında bu arada bu olayı bilen arkadaşlarda var ilk scene bilmezken Hüseyin tanımayan olursa "Wisdom" codelarını alıp kullanmam idi. Evet aldım kullandım ne olmuş ??? Bide şahsen kendi şmdi hatırlamıyorum bi scrool rutininmi ne almışım sktenin... Ne olmuş ??? Siz hiçmi araklamadınız hiç mi başkasının rutinin alıp bir seyler yapmadınız ??? Ne olmuş??? Aradan seneler geçti halen aynı mantık. Kimse bilmiyormu sanıyorsunuz herkes biliyor bende biliyorum kimlerin ne yaptığını yeter ya devamlı suratıma vurmanınız anlamı yok!!! Bunu mu istiyordunuz... Olay seneler önceydi geçmişte kaldı.... Bu konuya açıklık getirdiğimi umuyorum. Şimdi sorsanız code yazamam ama şimdi siz bununda arkasını ararsınız ben söliyim hemen geçenlerde yapmaya calıstım oda eski yapmıs bizzat codelerımdan birlestirip bir seyler yaptım... Neyse... İsmail ve bekir (Slowhand) kankam benim uzun zamandır arkadaslarım. Biz Bronx'tan ayrıldık bu doğru sırf scene olması ve oluşması,canlanması eski günlerdeki gibi tatlı bir rekabet olması için bu da doğru. partilere evet katılmak istiyorum gecen sene katılamamamın sebebi çok özel tutupta bana itamda bulunmayın!!! Bunu kürşat'ta sölemiştim zaten. Biliyorsunuz geleceğimi. 7d4 olayı ise bambaşka buda kişiseldir onuda söliyeyim diğer arkadaşlarımın bu konularla ilgisi yoktur! Skate bu olaylar senin yüzünden patlak veriyor. Skate:"....Aegis'ın problemini tahmin ediyorum, ama o itiraf etmiyorsa ben de burada açık açık yazmam" dediğin cümleyi ben yukarıda sebebini açıkladığıma inanıyorum. Kimseden kaçmıyorum kimseyede verilecek hesabım yok. Geçmişte yaşanan bir takım olaylardan dolayı Hüseyinden ve kime yanlışım dokunduysa kusura bakmasın. Geçmişte kaldı. Şunun şurasında zaten az kişileriz. Sadece gecikmiş olan olayları ve konuları açıklılığa kavuşturmak istiyorum o kadar. Bide neden bu kadar benim üstüme sözüm meclisten dışarı düştüğünüzede anlam veremiyorum. Tamam yanlış tavırlar olabilir kabul ediyorum ama uzatmanın anlamıda yok! Vigo sana yakıstıramadım ne o ole dayı gibi aklını alırım felan.... ayıp oluyor. Tehtitkar olma evini yurdunu biliyorum karışmam sonra :D hehehhee... Hata bizde belkide buraya yazmak gerekirdi katılmıyoruz felan diye lafımı geri alıyorum. Ama bir tek siz değilsiniz. Bak forum açtık hatta Hades de duvara mesajını yazdı ama kimse ugramadı sizden foruma aylarca uğrayan olmadı bir tek hydrogen arkadaşım ugrayıp yazılar bıraktı. Şimdi bu gunlerdede skate ugramaya karar verdı galıba. Ben sahsen hepınızın gelmesını bır seyler yazmasını beklerdim. Farkındaysanız COMMODORE TURK koydum adını. independen gurubu adı altında değil değil!!! Genel olarak açtım senle (vigo) konustuktan sonra haberde yazdık duvarınıza ve dıger yerlerede. Ama hiç uğramadınız. Peki bu forumda diğer türk guruplarına alan açmışsınız neden INDEPENDENT yok! Yanlış anlamayın ben bir şey ima etmiyorum ama insanın aklına yanlış şeylerde getirebiliyorsunuz.
Daha fazla uzatmak istemiyorum. Umarım bundan sonra daha iyi scenelar olarak devam ederiz. Independent gurubu olarak yavaş ama guzel şeyler yapacagımıza ınanıyorum. Hepimiz evliyiz çocuk sahibi insanlarız. İnanınki insan evli ve çocuklu olduğu zaman bide iş yoğunluğundan vakit ayırma fırsatı bile olmuyor. Ancak geceleri geç saatlerde... hafta sonu malum aile olayları..... Biraz kafanızı şişirdim kusura bakmayın... Sağlıcakla Kalın...
timur"aegis"
http://www.commodoreturk.com
http://www.amigaturk.net
skate:
Aegis: Çok açık sözlü ve doğru şeyler yazmışsın taktir ettim kardeşim. Elinden gelirse partye uğra, gelmezse canın sağolsun... Ancak tek bir konu var sana katılmadığım. "Siz hiçmi araklamadınız hiç mi başkasının rutinin alıp bir seyler yapmadınız ??? Ne olmuş???" demişsin. Şahsen ben araklamadım, geri kalanları bilemem.
Nightlord: Sen de aynı şekilde çok doğru tesbitlerde bulunmuşsun. party konusunda haklısın. ah ne güzel olurdu organizasyonda yer almasaydım, gidip tadını çıkarsaydım partinin :) Bu arada 99 yılında İzmir'de de party yapılmıştı. Analog düzenlemişti. Endo ve ben Bronx adına katılım göstermiştik. İzmirde ikinci bir party düzenlenirse uçarak gelirim. Bence Nightlord (imkansız gibi gözükse de) sen Stranger / Analog ile irtibata geç bir şekilde, kafala adamı yapsın bir İzmir partysi daha. 10 kişiyi ben garanti ediyorum İstanbul'dan, kulağından tutar getiririm partye :)
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git