1- kimse benden INDEPENDENT için bölüm açmamı istemedi. forumda koyulan kurallar uyulmak içindir genelde.
isteyin, açalım -ve kullanın-.
2- ortalıkta bir velvele koptu anlaşılan. bunun içinde yanlış anlamalar ve anlatmalar olduğu bariz. herkes bu yanlışlıklara girdi; ben de. benim yanlış anlamam, bold ve büyük harfle yazılan partiye katılmayacağız mesajını grupsal bir tavır olarak görmemde ve bunun üzerine sonuçlar çıkarmış olmamda. evet, yazdığınızı dikkate almayıp (!) kendi işimize bakmak ve laf kalabalığına girişmemek daha doğru olurdu. ama önemsedik; niye yaptığımız bir partiye -tr.scene için düşünülmüş bir partiye- bir grup komple katılmama kararı alıyor diye. üzüldük/bozulduk, yanlış birşey mi yaptık da gelmiyorlar diye. gelmeyenler olmasın diye daha önce de zaten bronx ismini çıkarmıştık partiden, şimdi de partiyi mi çıkarmamız gerekiyor partiden?
3- kişisel meselelere girmemeye çalıştım, bireylerin yaptıkları değil, ekip olarak söylenenlere önem verdim. ama şimdi bireysel konuşacağım. ASLA bir satır kod bile çalmadım ve çalmayacağım. bazılarınıza lame gelinebilecek (
MMTurk ve
zoque) yerlerde de bunu savunuyorum ki, birileri daha etik bakış açısı kazansın diye. hep karşısında oldum 2-3 rutin almanın. Bronx'da iken benim tavrım birşeyin mantığını, ince triklerini kendin öğrenmeden asla başkasının kodunu import etme olmuştur. niye? hep kendimi, birgün şu partiye gidersem, başka bir coder da gelip şu nasıl oluyor, nasıl yapıyorsun diye sorarsa, nasıl açıklarıma cevap ararken görmüşümdür aklımın ucunda bir kenarda (çok boktan bir cümle kurduğumun farkındayım, but who cares)... zamanında elimde onlarca source olduğu halde neden onlarca demo yazmadım? 3d vektör olayını tahmin ettiğim, azbuçuk anladığım kadarıyla da bişeyler çıkarabilirdim. ama hayır; master etmediğim birşeyi yapmak bana hep 'onursuzca' -lafım meclisten dışarı- gelmiştir. bu benim kendi görüşüm. nokta.
4- kim ne etmiş, kim nereye nasıl girmişlerle uğraşmayacağım. tarihi deşmenin kimseye yararı yok. sadece yapılan hataları görmek ve ilerlemek için olabilir. seni öncesinde tanımam hades (de aegis de). bu yüzden kimseye garizim de yok, önyargım da. hades'in partiye geldiğindeki enerjisi ve coşkusu çok hoşuma gitmişti. "adama bak, evde iki çocuğu olmuşken gelip hala bizle takılabiliyor, respect total" diye düşünmüştüm. ama o coşku sadece oraya ve o ana özgü imiş, üzüldüm. neden o tarihten sonra 2 sene geçtiği halde tek bir release bile göremedik senden? bu kadar mı zor? hayır! sen daha iyilerini yapabilecek birisin. sadece hepimiz gibi tembellik ve bahane bulma hastalığına kapılmışsın. yapma, etme... üretelim; fark etmez ayrı gruplarda olmak ya da aynı grupta olmak. ortaya ürün çıksın yeter.
5- yazılan hiçbir düşünce ASLA forumu işgal etmek değildir. aksine, forumu bunun için açtım. ayrıca bu forum, neden bronx sitesinden farklı bir adreste? hatta ismi de niye tr-scener? hepimizi ilgilendirdiğini düşünüyorum. commodoreturk'ü geçen gün skate'in verdiği linke kadar bilmiyordum bile. niye? niye duyurulmadı? neden bana ulaşmadı (ben yetkili merci değilim bu soruda, sadece bir commodore fan'iyim).
6- ayrı bir grup kurmanız? olabilir. hatta güzel de olur. farklı sesler iyi olur her zaman. denildiği gibi, tatlı rekabete yol açar. ama bir production olduğu sürece bir grup gruptur... vigo'nun dediği gibi az laf, çok iş... ama en azından bi iş.
7- bir bronx member'ı olarak hala gelmenizi isterim; burada yazılanları negatif değil, pozitif olarak algılamanız umuduyla. hepimiz yüzyüze gelirsek, eminim nette oluşan iletişimsizlik sendromu olmayacak ve eğlenerek keyifle takılacağız. ama küsmek ve gelmemek de sizin tercihiniz olur bu noktadan sonra. kimseye özel davetiye çıkaracak değiliz, gereği de yok. kapımız hep açıktı, hep de açık kalacak. kendini bizden hisseden herkesi aramızda görmekten keyif alırız. her 2 partide de after-words'de hep söylediğim yeni scener nasıl kazandırırız bu ortama idi. hala da aynen düşünüyorum. bu forumu sahiplenmediğiniz sürece (aegis, lafım sana; hala guest gözüküyorsun) bir birlik, yani tr-scene var olamaz ki. bu forumu açma sebebim de zaten bu. bronx member'ı olsam da orada bazı konuları konuşmak hoşuma gitmiyordu. bronx member'ı olsam da tr-scene memberı olarak sorumluluklarım da var; ortak konuları bağımsız bir alanda tartışmak gibi. genele yöenlik mesajları ve duyuruları yine genelin görebileceği bir alanda lanse etmek gibi. bölücülük derken bunları kastetmiştim; belki bilinçli bir bölücülük değil yapılan, ama sonuçta yine bölünüyor community. bence community bir olmalı. tr-scene olmazsak, sadece birer nostalji özlemli grup olarak kalırız. ama bence tr-scene var olmalı, bu kadar ses, bu kadar üreten (??) varken. yine de iyiye gittiğimize eminim.