the scene > demoscene
tr-demoscene can çekişiyor!
vigo:
gördüğüm kadarıyla, her zaman olduğu gibi, bir demoscene parti sonrası yükselen gaz, gene sıfır a inmiş...
gene gördüğüm kadarı ile, yaklaşık 3-5 kişinin kullandığı bir forum durumuna gelmiş forum...
bilemiyorum ne yapmak lazım...
sanırım ben bile artık kabul edeceğim, türkiye'den bir halt olamayacağını.
sanırım boşuna kasıyorum, kasıyoruz...
galiba bizim işimiz gerçekten müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benziyor...
boşu boşuna haziran ayında parti olaylarını filanda sanırım pek düşünmeye gerek yok...
skate:
Haklısın Vigo, sana hislerinde katılıyorum. Ancak parti konusunda katılmıyorum. Aksine birçok ülkeye göre daha sık partilere ihtiyacımız var demek ki :)
GnoStiC:
simdi biraz da olay, herkes bir sonraki party icin stuff hazirliyor gibime geliyor.. bu party'den party'ye rls olur olayida pek hos olmuyor tabi..
arada da stuff rls etmek lazim gelir.. tabi bu olaya bende dahilim (netekim cok yakinda bir analog stuff release olacak) ama scene'e yeni donmus olmanin verdigi dezantaj olarak elimdeki eski code'lari yeni planar mode'a cevirmekle mesgulum bir miktar.. biraz code biriksin, bir yerlerde kullanmayacagima inandigim seyler ile kucuk kucuk introlar rls edecem.. bunu diger coder'larin da yapmasini umuyorum..
Ragnor:
Abi tr-scene'in durumunu forumdaki yeni mesaj sayısıyla ölçmek bence pek doğru olmaz.
ınanıyorum ki birçok scener şu anda evinde bilgisayar başında sessiz sedasız birşeyler yapıyordur.
Yeni gelen var mı diyorsan? Yeni yok ama gördüğüm kadarıyla eskilerden olupta bırakmış birkaç kişi var. Ama şu var ki insanlar 2-3 yıl önce demoscene nedir bilmiyordu neredeyse, son yıllardaki partilerle artık demoscene diye birşeyin olduğu veya hala yaşadığını birçok insan öğrendi, zamanla var olan türk scener'lar kendini yurtdışında da tanıttıkça çıkardıkları release'lerle ve yurtiçinde scene bu istikrarla ilerlerse kısa dönemde olmasa bile uzun dönemde bu atılan tohumların meyvelerinin alınacağına inanıyorum.
Karamsar olmamalıyız, ha haklısın çokta iyimser olmamalıyız ama inanıyorum ki herkes bu şekilde elinden geldiği kadarıyla katkıda bulunmaya devam ederse tr-scene'i bırak hayatta kalmayı, daha da büyüyecektir.
şimdi diyebilirsin ki ben zaten yıllardır yapıyorum bi bok olmuyor, o zaman haklısın abi der, susarım ama yinede elimden geleni yapmaya devam ederim, dahasını da yapamam zaten.
Haziran ayında bir parti olursa benim yapabileceklerim:
1- kesin gelirim
2- %85 birde prod ile gelirim
3- Alakalı her ortamda partinin reklamını yaparım
4- kişisel olarak tanıdığım insanları gelmeleri konusunda ikna ederim
5- ihtiyaç duyulduğu takdirde organizasyona yardımcı olmak için gereken herşeyi yaparım, organizasyon ekibine katılırım
6- aklıma başka birşey gelmiyor ama birşey yapılması gerekir ve bunu yapabilecek durumdaysam (becerebileceksem yani) yaparım.
7- başka ne istersen?
Niye yaparım? Çünkü mazoşistim. Çünkü seviyorum, orda olmayı, sizlerle olmayı. Çünkü birileri vaktinde çok eğlendiğim partiler düzenlemişti veya o partilerin düzenlenmesine katkıda bulunmuştu ve bunu kendi çıkarları için değil kendi gibi insanlar için yapmıştı, bende benim gibiler için elimden geleni yaparım.
Abi sessizlik benimde canımı sıkıyor ama kimse yoksa biz varız bil yani :)
spritus:
gnos'a katılıyorum. partiden partiye release huyumuzu terkedelim. irili ufaklı introlar veya başka şeylerle canlılığı sürdürelim. hatta şimdi başlayalım. hatta ben oturup bu gece bir intro yapmaya başlicam, ya da grafik çizerim, veya mod tracking yaparım (evet ona da başladım).
bu arada vigo hani bizim portalımız? bence kurtuluş onda. yoksa forum morum hikaye abi.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git