Ascraeus ile ilgili bir iki düzeltme/ekleme yapmak istiyorum. Caisson (O zamanlar Freestyle, sonrasında Moloch) 1996'da underground heavymetal fanzinelerden birini karıştırırken Türk Metal gruplarından biri olan Ascraeus'u gördü ve bana "Emir ne dersin abi, güzel isim di mi?" dedi. Ben de "Olm, elalemin grubunun adını kullanıcan başına bela açıcan" dedim. "Olurmu lan, underground dağıldı dağılacak bir grup Ascraeus, kim nerden duysun" dedi Caisson. Şu anda grubun 4 albümü var ve en son bir iki ay önce konserlerine gittim
Ascraeus 1996'da kuruldu ve Palladium isimli disk magi ile ünlendi. Millet outfit sıkıntısı çekerken o zamanlar Madhead ve benim yaptığımız iki ayrı outfit vardı dergi için. Ancak IFLI grafikler her ne kadar dergiyi ağılaştırsa da ben de kabul ediyordum ki dergiyi çok kaliteli gösteriyordu. Ben de benim outfitde israr etmedim açıkçası...
Daha sonraları bir başka arak isimli grup olan "Pentagram Productions" adına release edildi benim outfit. Ancak herhangi bir FTPde bulamadım. İyi dağıtılmamış sanırsam
Ascraeus'un en güzel özelliklerinden biri, gerçekten sık sık toplanır ve birşeyler üretir, takılırdık. Eğlenceli yıllardı.
Ascraeus'un en garip elemanı da Madhead'di (soyadı Delibaş ve nicki burdan geliyor
. Madhead ilk geldiğinde commodore dergisinden yazılmış starfield efektli bir introyla çıktı karşımıza. Benim hiç ümidim yoktu kendisinden açıkçası. Ancak adam altı ay içersinde süper gelişme kaydedip hem görsel hem code açısından çok güzel projelere imza attı. Sonra birden herşeyi bırakıp commodore'unu sattı ve scene'e veda etti. Rüzgar gibi geçti derler ya, ondan işte...