the scene > demoscene
Tr'deki TÜm Demogrupları
vigo:
kadem bu alemde bir çok şeyi ilk yapandır...
bizzat halen görüyorum kendisini...
64'de ilk dual-playfield / parallax yapan,
vector vesaire...
daha mad/master/prince yokken kadem yapmıştır...
bilginiz olsun
spritus:
Analog grubu:
Kökeni, amiga tabanlı eski analog grubundan gelmektedir. önce bu grubun türkiye section'ı olarak faaliyet göstermeye başladıysa da daha sonra ayrılmış ve sadece pc'de çalışmışlardır (kaynak: stranger/analog). birçok şirin introları vardır (hatta bunlardan etkilenerek demoscene'e ilgi duydum).
bunların dışındaki release'leri:
t.t.t. (musicdisk), yonga (diskmag)
crew: stranger, god, ms!, whip, tms, junkie, lord, mqb
"the sky has no limit"
spritus:
hakkında bilgim olmayan ve bahsi geçmeyen diğer gruplar :
saints, legacy, turk, mercury, compuphiliacs, quasar, orbital, tds
Wisdom:
Crescent grubu 1993 yilinda kurulmustur, hala arada bir ufak tefek seylerle aktiftir.
Uyeleri: Beast, Fanatic, Impetigo, Mark, Olivaw, Zero.
Gruptan ayrilmis ya da cikarilmis uyeler: Caisson (Beaver, Moloch), Psychopath, Wisdom, Zack.
Anarchy adli diskmag en onemli production'i olmustur. Haziran 1994'te ciktiktan iki ay sonra, Avrupa'da top ten best diskmags chart'larina girmistir. Baska bir sayi cikmamasina ragmen 1.5 sene ilk 25'te kalmistir.
Anarchy ayni zamanda -birinci sayisinda- 1000 block'un uzerinde uncompressed text iceren ilk (ve muhtemelen hala tek) C64 diskmag'idir. Dergideki bir baska ilk (C64 worlds first) de intro'sunda bulunan real-time depacked animation kismidir.
Bunun disinda Sonic Anarchy (3 tane) ve Crescendo (2 tane) adinda single-file music collection'lar release edilmistir. Ayrica hatiri sayilir bir miktarda coding/music tool'lari da release edilmistir.
Music collection'lar disinda HVSC ya da partiler yoluyla da onemli bir miktar SID muzigi release edilmistir. Crescent muhtemelen TR'de en cok SID release eden gruptur, bundan dolayi da bazen muzik grubu oldugu sanilir.
Crescent'in en buyuk handikabi mega-swapper'larinin olmamasi, dolayisi ile production'larinin iyi spread edilememesi olmustur. O nedenledir ki bugun bile boyle bir liste olusturulurken kimsenin aklina gelmeyen bir gruptur.
Wisdom
skate:
Wisdom: Son cümlene bozuldum ama haklısın. Ben de yazmayı unutmuşum. Ama açıkçası Crescent tarihçesi hakkında çok da birşey bilmediğim için yazmamış da olabilirim. Sonuçta bu topic açıldığı sırada bakıp birkaç grup karaladım ki çoğu PC grubu falandı. Kusura bakma. Crescent unutulacak veya bilinmeyen bir grup değildir yoksa. Senin ayrılman benim gözümde grubun değerini biraz yitirmesini sağladıysa da zamanında Crescent'a girmek için logo çizmiş ve intro codelamış bir adam olduğumu da hatırlatırım sana (millet yanlış duymadınız, zamanında logo, full screen grafik falan da çiziyordum :lol:). Tabii o logo ve introların sizlerin eline geçmemesi, daha doğrusu başka bir isim altında elinize ulaşması da lame scene dünyasının en kötü örneklerinden biridir. Söz konusu lamer da bir numaralı kankalarımdandır ya ona yanıyorum.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git