decipher, anesthetic: canlarim benim
dusunce cizginizi rahatlikla takip ediyorum. Fakat dostca bir uyari da yapmak istiyorum.
Ayni seyleri ben de dusunuyordum eskiden mesela Mist'i yaptigim zamanlarda. Mist'i Floppy 2004 de cikarmak istemistim. Fakat son anda gidememistim. Floppy de en baba c64 demolarinin yaristigi donemde Booze ve Fairligt'in demolarinin ardindan belki ilk 3'e girebilirim. Asil rekabet orada falan diye dusunuyordum. Sonra Floppy'ye gidemedim ve mist Foreverda yayinlandi ve orada fake bi demoya yenilip ikinci oldu
Sonra Glance'in kurulmasindan ve Living'i yayinlamamizdan hemen sonra ikinci demoyu yine major bir yabanci c64 partisinde yayinlama gazina geldik. Tabi c64 demosu yayinlarken sizden farkli kaygilarimiz da var, tr partilerinde PC demolariyla yarismak zorunda kaliyoruz.
Diger bir nokta (ovunmek gibi olacak ama) Glance'in 2. demosu gercekten ciktigi yilin en iyi demosu olabilecek, PC de Debris'in yarattigi etkiyi yaratabilecek bir demo. Biz su an tarihin bu noktasinda bir sans yakaladik ve su an en top gruplara: legendary Fairlight'a Triad'a Booze'a Crest'e ve Oxyron'a meydan okuyabilecek (ve ayari verebilecek) durumdayiz. Ustelik bunu onlar da biliyor ve bir gun internette Glance'in yeni demosunu indirmeye basladiklari anda bi taraflari yusuf ediyor olacak.
Fakat Glance ikinci demosunu su an gidip X2007'de yayinlasa (veya X2006da yayinlamis olsaydi) demo compoda en fazla 3. olurdu. Bu mesajin size vermeye calistigi aci gercek bu aslinda.
Bir parti compoda birinci olmak su an bir Turk grubu icin iddia ediyorum ki imkansiz. Cunku insanlar asla adil oy kullanmiyorlar. 7 tane dunya rekorunuz olsa demoda grafikler falan kusursuz saheserler olsa, yine su an birinci olamazsiniz, olamayiz.
Insanlar iclerinde demonuzun harika oldugunu bilseler bile aralarindaki en elitleri bile bir tehdit sezmeye basladigi anda sizin demolariniza kendi kendilerine haksiz bazi elestirilecek noktalar yaratip saldiriyor.
Bu yuzden killer bi demo yapip gidip asm'de birinci olmayi falan hedeflememenizi oneririm.
Ben artik neredeyse en killer demolarin parti compolari disinda yayinlanmasi halinde en olumlu ve adil tepkiyi alacagini dusunmeye basladim.
Gercekten bpye gidip demo compo birincisi olmanin bana gore olasi tek bir yolu var. Bu yol 6-7 demoluk bir yol.
1- Her yil lokal partilerde veya parti disinda cok killer bir demo yayinlamak. Yani hicbir yil bir tane killer demosuz gecmemeli.
2- Her yil asm veya bp'de bi tane daha kucuk ama cok kaliteli demo yayinlamak. Oyle olmali ki basa oynamadiginiz belli olmali. Ama prod cok cok kaliteli olmali
3- Hayvanlar gibi social engineering ve public relations. pouette vs'de tutarli ve "sivri olmayan" postlar silsilesi, tutarli diskmag yazilari vs
4- Burada kilit nokta yavas yavas bir fan base olusturmak. Kimseyle buyuk kavgalara girmemek ve grup adinin yavas yavas marka haline gelmesi. Diger bir nokta bazi yabanci ulke scenelerinde foothold elde etmek. Mesela Gr partilerini kucuk ama kaliteli prodlarla desteklemek, Macaristandaki kankalarinizla coop demolar yapmak. hollandali muzisyen arkadasinizin music collection'ini kodlamak vs.
5- Boyle 2-3 yildan sonra da hakikaten yilda 2-3 killer demo rakamina ulasmak. Bunlardan birini bp'de cikarip basa oynamak. Birini Tr partilerinde cikarmak. Oyle olmali ki Fairlight sizinle yarismak icin Tr partisine gelmeli. Benim booze ve Flt ile yarisabilmek icin Isvece gittigim gibi. Tabi bu tek grupla olmaz bunun icin Tr partilerinde en az 3 grupluk cook esasli bi rekabet olmasi lazim
6- Bu sekilde ihtimalen 3. bp/asm componuzda ikinci olabilirsiniz. 6. componuzda falan da 1. olabilirsiniz
7- Tabii genel bir varsayim butuuun bu yaptiginiz demolarin her birinin bir oncekinden daha iyi olmasi.
Ornek olarak ASD'yi dusunun. Planet Risk'in 2.ligini dusunun. Oncesinde Dreamchild'i sonrasinda Iconoclast'i dusunun. Aralardaki, Pixelshow invitrolarini, XYZ for the masses trilogy'sini dusunun. Bir yunan grubunun (yani Swedish, German, NL, Fin, Dk inner circle disindaki bir grubun) tepeye oynamasi aynen bu dedigim steplerle oldu. Sadece biz Turk oldugumuz icin daha da ekstra onyargiyla mucadele etmek zorundayiz. Bu yuzden yazdigim adimlar yaklasik olarak ASD'nin katettiklerinin iki kati (adimlarin ebadi yani sayisi degil), ama onlar da bu adimlari tek tek gecmek zorunda kaldi.
Yani bp olsun asm olsun buralarda mutlaka boy gostermelisiniz bence de. Hatta birkac tane daha kucuk yabanci partide de dedigim gibi footholdunuz olmali. Function olsun TUM olsun Evoke olsun Pixelshow olsun. Lakin Asil bomba demolarinizi ilk bir kac yil kimseyi tehdit etmeden Tr Partilerinde cikarirsaniz sizin icin de bence daha hayirli olur. Kimse indirip izlemez bile diye dusunmeyin. Siz yabanci partilerdeki prodlarinizda belli bir kaliteyi tutturdugunuz muddetce, butun demolarinizi indirir izlerler