ben bu werkkzeug programının demo versiyonunu kullandım
aşagıda bu programla yaptığım çalışmalar bir bebek bile bu programla çalışma yapabilir. arabiriminde html renk kodları bir şeyler flat bluer efekleri ekleyebiliyorsunuz 3d modeller yapabiliyorsunuz program bir nesneden 1 adet kod üretiyor sonra bu kodu x 5 yapıyor sonra yerlerini degiştiriyor anlıyacağınız yüzlerce küpten sadece bir tanesi yapılıyor sonra o küp çogaltılıp degişik yerlerde olmalaraı sağlanıyor 3dmax a daha kolay 3d objeler üretebiliyorsunuz oyun motorunu kullanır gibi (aynı oyun oynar gibi)
3d nesnelerin aralarından geçiyorsunuz
sağ tık menüsünde bir menü orada 5 bölüm bir tanesi text işleri için
biri 3d nesneler yapmak için biri shader ekliyor biride son görüntüyü veriyor
time line bölümleri il menüde
mesela sag tıklayıp text ekleyip içine yazı yazıyazıyoruz sonra bu texti koplayama ile iki tane yapıyoruz
birinin altına bluer efect kutusu ekliyoruz sonra ikisini ad menüsü içinde make alpha ile birleşrtirince yazının arka fonu kayboluyor
sonra bu yazptıgınız yazı için bir küp oluşturuyoruz küpün altına küp yüzeyini kaplamak için bir kutu vardı
aslında herşey küçük kutular ile alt alta yerleştiriyorsunuz ve kutuları güzel 3d objeler yapıyorsunuz grafik tasarımı ,2 boyutla efektler, hatta particle bölümü var yaptıgınız yazının yağmur kar tanesi gibi gök yüzünden düşüşünü bile hazırlayabiliyorsunuz
insan algılayamıyor nasıl 64 kilobyte sıgıyor diyecekciniz zaten program
texture ve grafikleri kodlardan üretiyor o koldar ile 3d nesnelerin üzerlerini kaplıyorlar herşey kod ama hazırlamaıs çok kolay zaten werkkzeug u hazırlayanlar gençlere çerez niyetine bir program oalrak hazırladık diyorlar daha gelişmişi var werkzeugg3 onu bekliyorum bende
aşagıdak bir anakart bir market sepeti
evde yarım kalmış bir araba tasarımı bir sürü şey yapabilirisiniz araba için üsüspansiyon yayı nasıl yapayım derken torustan yay yaptım sonra kube seleck menüsü var orda bir küp çıkıyor torusun yarısını küp içine aldım sonra delete face ekledim ve yarım torus yaptım sonra bu torusu çogalttım (multiply seçenegi ile) biraz pozisyon değişikligi ile yay yapmayı başardım
en kolayı araba tekerlegi
3 afet torus 1 silindirden çok kolay araba tekerlegi hazırlayabiliyorsunuz
programı download edebileceginiz link
http://www.scene.org/file_dl.php?url....zip&id=242925