scene ölmese de küçüldü, lokal scene'ler mahalle bakkalları gibi tarih oldu, internet sayesinde süpermarket gibi tek merkezde toplanır oldu.
Evet scener var ama ortalıkta scene-ötesi oluşumlar scene'i tehdit ediyor. Bunun için acilen Farbrausch'u yok etmek gerek.
Kahrolsun farbie, debris altında kalasın! (örneğin 2007'de Farb, neuro'yu yutmuştu, daha bunun gibi kimleri yutacak).
Parti ülkemde fazla olmasın. Az olsun. ıki tane yeter, ama millet imkanlarını zorlayıp ikisine de gelsin, olmadı birine gelsin. ımkanı olan dışarı gitsin, eli dolu gitsin.
Scene artık heryerde, eskiden scener'ların yaptığını artık her yazılım evi yapıyor, yani görselliği son noktaya taşımaya çalışıyor. Demo'larda yeni birşey görmemeye başladık. Size-coding hava atma unsuru oluyor, ama artık size'ın hiçbir anlamı yok. Önemli olan boyut değiş çünkü BRD 50GB data taşıyor. 1 saatte 10GB download ediyoruz. Görselliğin sınırı grafik kartlarının sınırıyla orantılı olmuş, son demoları evde izleyemiyorum. Youtube var o yüzden.
Scene artık heryerde, çünkü scene'i scene yapan "engeller" artık yok. Ne olacak şimdi? Herkesin ulaşımındaki bir yapıdan bahsediyoruz şimdi. Tek engel yaratıcılık ki bu "scene özgü" bir durum değil. Sinema, resim, fotograf, heykel, müzik.. Yaratıcılık ortak. Geçen ay arkadaşlarımızdan Bager (hani 7d8'de vardı) öğrencilerine processing kullanarak 10 adet "çalışma" yaptırmıştı. Tabii çoğunu bager kodlamıştı ama bakınca bence hepsi Scene ürünü idi bunların. Çocuklar koridorda 10 laptop üzerinde sürekli dönen küçük introları -bazıları etkileşimli- sergilediler. Ben buna scene diyordum eskiden, şimdi "çalışma" diyorlar.
Boş zamanı çok olan türk gençliği bu işe el atmalı. Bir demo oluşturmak full time iş kadar yoğun bir çalışma gerektiriyor. Eğer yapımda yeterince terlemezseniz izleyenler karşısında terliyorsunuz.
neyse ne konuşuyorum ben.. durumu herkes çok iyi biliyor zaten, hyro'nun yakarışları birşey değiştirmeyecek. Tek güzel gelişme yakında glance demosunu izleyerek keyfe geleceğimizdir. Umarım bu kıvılcım gönüllerde ateşe döner de bir hareketlenme görürüz.
son olarak, hoşuma gittiği için tek tek cevaplayacağım:
- Hala scener olan var mi? var
- Bir demopartisi olsa nasil olurdu? süper
- Yoksa 10 tane parti yetti mi bu gune kadar olan? yetmedi
- Yoksa tas gibi bir demo mu hazirliyorsun sinsice ? soft desek?
- Kimler international stuffları takip ediyor? bilmem, kimler?
- Hala stuff cikarmasi beklenenler ayni kisiler mi? evet
- Hala organizasyon yapmasi beklenenler ayni kisiler mi? evet, çünkü ben yapsam kimse gelmez.
- Bir demo partisinin en buyuk eglencesi o partide yayinlanan demo mudur? en büyük eğlencesi, evet. Tüm eğlencesi, hayır.
- Senede bir kez ortaligi dagitmali miyiz? yok, gerek yok.
- Senede 2 cok mu? çok ile tam arası
- Karsiyakaspor'un maci scene'den daha heyecan verici mi? alakası yok.
- Multiplayer Warhammer 40K daha eglenceli mi? o iğrenç oyun atari 2600'deki E.T.'den bile kötü.
- Hala eski commodore dergileri mi? Yok ama insan arıyor tabii
- Yoksa Plazma mi? yok ama insan arıyor tabii
- Plazma da mi eskidi? eskisin canım nolcak.
- FKamanli daha cok mu deger uretiyor? hem ne değer, o bir spekülatör büyük piyasa oyuncusu, o bir ankaranın şahı, o bir gözlerimin nuru, kardeşi ile beraber yeni bir anlayış, o bir yükselen değer yaratan (özellikle kendi mallarının değerini yükselten) retro tutukunu, o biir, o biiiiir... neyse bukadar biliyorum, noktalı yeri siz doldurun.
- Yaz aylari sicak oldugu icin, tonlarca stuff baska bahara mi kaldi? yok ya dur daha yeni başladık, hele bir tatile gideyim, laptop sıcaktan bozulmazsa neler çıkacak neler.. Lakin ben speccy alanında çalıştığım için size pek duyurmuyoruz...
- Burasi ne forumu? bilmiyorum ama biraz daha uzatırsam bu mesaj da session time out olup güme gidecek.
*evet, doktora yükü kalktı, tatil moduna girdim, daha bir konuşkan oldum, kaçın...