@Alco
şimdi gelelim nasıl yapamadığım bölümüne. Pc'nin "line out" çıkışını evdeki çift kasetli müzik setinin "line in" girişine bağladım. Ancak kayıt yapacağım teyp bölümünde mekanik arıza olduğunu görünce bir şey yapamadım. Kasedi koyduğumda bantı sarıyor ve kırıştırıyor. 1-0 yenildim.
Aklıma gelen ikinci yol ise Spectrumun teybinden çıkan kabloları takip ederek uygun yeri bulmaktı. Bağlantıyı yaptım ve emu ile yükleme yaparken 1084'den sesi duydum. (spectrum RGB olarak 1084'e scart üzerinden bağlı, ayrıca ses çıkışıda 1084'e uygun şekilde)
Ses seviyesini değiştirerek birkaç deneme yaptım ama olmadı.
Birazdan şema takibi yaparak uygun bir yer bulup Wintzx'i deneyeceğim. Olmazsa bir yerlerden teyp bulacağım artık.
(Bu arada dün bilgisayar resmen göçtü. Formatlama yapmadan xp'yi yeniden kurdum ama desktopta ne var ne yok gitti. Son bir gayretle ara sıra çalışan diğer hdd'den "GetDataBack for NTFS" programını kurup kaybolan masaüstündeki işime yarayan klasörleri geri alıp yedekledim. Kısacası son anda 7d9'a eli boş gelmekten kurtuldum.)
@Skate:Eğer 1-2 gün içinde birşey elde edemezsem sana yollarım.
(Hades konu başlığında saparak yazdığı mesaj sonucu forum yöneticilerine yakalanmamak için hızlı ve sessiz adımlarla ortamdan uzaklaşır.....[Z80 vs 6510
])