Herkese merhaba tekrar
Kısa bir parti raporuna baslayalim.
Partiye bir hafta kala muzik yapmaya karar verdim. Bayagi ilerlettim ama olmayinca olmadi.
Aslinda "O kulaklik benim olmaliydi"
Hali hazirda daha onceden bir kulakligim vardi. Ama ikinciyi cok istiyordum. Kulaklik toreninde yapacagim konusmayi dahi hazirlamistim.
Kuzenim Drey muzik yaptigimi duyunca, kendi de hali hazirda bir sey yapamamis oldugu icin, beni engellemek icin taksiyle bi gece onceden bize geldi. Paso geyikle beni mesgul etti. Gecen sene kazandigi kulakligin super oldugundan bahsederek moralimi bozdu. Bu arada Ferhan ablayi da ayarlamis kesin, onlar da anahtari unuttuk diye beni kumpasa getirdiler. Gidip bir de anahtar goturduk. Drey pixel icin oneri bile istedi, gece boyu sozde pixelledi, sonra release etmedi pixeli, kesin bu da bi oyunmus. Bir de pixele baslayacakmis, ne kadar safmisim:P
Muzik yapamadim iste ahaha:) Halbuki 5 saatlik kismini bitirdigim muzigin, kalan 30 saatlik isini, 8 saat icinde bitirebilirdim eheheh
Sabah esyalari hazirladim, iste klasik compo c64'u, bir ton cantadan cikarmayacagim, ama cantaya koymazsam kesinlikle ihtiyac duyacagim muhimmati yerlestirdim. Drey ile arabaya yukledik. Sen sakrak gittik Datura'yi aldik. Sonra mekana geldik. Kurulduk. Poaca yedik.
Compec kosturuyor etrafta. Gencler ne de olsa. Zaten 1 hafta once, Cnn turk'e, roportajda, diger konusmaci Omer, "Kursad abiler yaslandi malum bizim devralmamiz lazim" demisti eheh:)
Giriste bizi karsilayan playstation 3 konsollara kil kil bakarak, Kursad'lik gorevimi yerine getirdim ve mekana girdim. Henuz cok kisi gelmemisti. Her sene oldugu gibi uzun suren bir c64'u big screen'e baglama telasina girdik. Allah'tan Impetigo'nun 2 yildir geri almayi unuttugu s-video kablosu yanimizdaydi derken, sesi nasil baglayacagimizi bir turlu bulamadik. Malesef impetigo ses cikisli c64'u bizde unutmamisti. Bu esnada Aegis, eger havya falan bulursaniz, ben ses cikisi eklerim dedi bir c64'e. Hemen Arcane'i aradik, havya getir diye. O da atti cantaya sagolsun. Bu arada Datura'nin cift sid'li cihaz da, killik cikararak, artik klasiklesmis, donanim lanetlerimize bir yenisini ekledi.
Afis falan astik. Parti ilerlerken, bir suru kisi ile konustum. Ancak hic birinin isimleri aklimda kalmadi. Su isim etiketlerden getirseydim keske dedim. Bu arada partide butun Glance uyeleri 7dx t-shirt'u giydiklerinden, bir tek ben Glance ve snapshot t-shirtleri ile etrafta dolastim ve tek basima demoreviewlarini topladim:) Ozellikle Arzu t-shirt uzerinden Snapshot ile ilgili harika seyler soyledi:)
Chessboard'u nasil yaptigimizi soran arkadasi, dizustu-lord'a yonlendirdim. Oyun yapimi ile ilgilenen arkadaslari, Sobee'den gelen developer arkadaslarim, Ozgur, Fevzi ve Yasin ile tanistirdim vs. Falanca yarisma ne zaman diyenleri, organizatorlere paslamaya calistim ama yemedi. bir seyi uzun sure yapinca ustunuze yapisiyormus. Beni goren basladi sormaya, su ne zaman, bu nasil teslim olacak vs:) Onlardan hak kaybetmeden kacmaya calistim:P
Bu arada Return standi sid muzikleri ile ortami senlendirdi. Joker, Aegis falan bayagi donanimli gelmisler. Joker her zamanki gibi pozitif enerji yayiyordu ama bu sene artik aura ile dolastigini soyleyebilirim:) Su stuff bitirmek ne mutluluk. Etrafa verdigi stuff tamamlama bonusu da cabasi.
Ardindan Arcane mekana damlamasiyla beraber, 2 senedir bir sekilde haciladigim 1541 U'su ile ilgili surekli harasslarina basladi. Dedim bak o ekipman, Glance'e grafik, muzik olarak geri donuyor. Sen totalde 2 senede 3 kere c64 kurup, Last Ninja oynayacaktin. O da "haklisin" dedi. Ama ne yuzsuz adam oldugumu da ekledi. Onu isyerinde Streetfighter'da nasilsa pataklayacagimi dusunerek, bu dediklerini kulak arkasi ettim. Ardindan aksamleyin, harika pixelledi koftehor. Partideki kisisel favorimdi. Adi da Hydrogen's computer. Yani boyle bir sure sonra insanlar, isminden dolayi bu pixeli benim yaptigimi dusunecekler. E fena reputation degil.
Disarida, Skate, Caisson, Aegis ve bilimum kisi,basket oynayip kendilerini daha parti baslangicinda manasiz bir sekilde yordular. Hatta Caisson bir daha hic kendine gelemedi diyebilirim eheheh.
Compec elemanlari kendilerina ait test organizasyon odasinda, garip Atari oyunlari oynayarak iyi kaynattilar.
Gene cumartesi gunu Impetigo geldi mekana. Bayagi muhabbet ettik. Ikimiz de muzigi bitiremedigimizden, birbirimize bitiremedigimiz muzikleri dinlettik:) Noise yaratan prosesoru gercekten radikaldi:) Cok super adam impetigo...
Datura ve Endo'nun seminerleri de hem cok eglenceli idi hem de icerdigi yanlis bazi bilgiler acisindan da, klasik moldibi unutkanligina guzel bir ornek teskil etti. 96 sonrasi doneme iliskin dev bir eser yazmam gerektigini hissettim:P
Ayrica koskoca seminerde, ayni odada yasayan bu iki kardesin, biri ile telefonda konusurken, o sirada evde olan kardesinin varligindan hic bir zaman haberdar olmayisi, 15:00'de baslayan meetinglere, standart olarak 19:00-22:00 arasi katilmalari vs. gibi olaylardan bahsedilmedi.
Bir ara seminervari bir sey verdim. Aslinda amacim sid muziklerinin 1982-2010 arasinda ki her sene icin kaliteli bir ornegini dinletmek ve arada da aciklamalar yaparak sid muziginin gelisimi hakkinda bilgi vermekti. Ama aradaki konusmalar, kendimi Sezen Cumhur gibi hissetmeme yol acmadi degil. Bu sebepten 2 part halinde yaptigim bu davanin 2nci partinda sadece parcalari calmayi tercih ettim. Mix teknigi olarak, sarki sonunda master volume'u kismayi. Ve diger sarkiyi, nasil basliyorsa oyle baslatmayi uygun gordum. Cigir acti bu.
Ve Gen.tr tayfasi. Commodore Fan, benim bir konuda uyanmami ve gen.tr insanini anlamami sagladi su tek cumlesiyle:
"Hocam interrupt minterrupt falan bahsetmeyeceksin, bize hatiralardan gireceksin"
Ardindan bu cumle her aklima geldiginde ben de basladim tabii..
Sene 87. Uygar elektronigi kapisindayiz. Bir kis gunu, 3ncu kata cik cik bitmez...
Oradan bir digeri girer "evet ya bilmezmiyim"...
Bu arada Alcofribas ile guzel muhabbet dondu. Eski Kosuyolu Resat Nuri Guntekin ilkokulunda, o 4ncu sinifken ben 1nci sinifta imisim:) Boyle de bir gecismisiz yani. Text ortaminin azizliklerinden de dem vurduk.
Spectrum'un korkunc renk paletine yonelik, Ref'in ne duzeyde yanilgilarda oldugu da baska bir sohbet mevzuatiydi hehehehehee:) En guzel yesil, en guzel kirmizi, zxspetrumda:)
Ozkano'nun yoklugunda, onun masada oturdum ve cevreden gecenlere, "Aman dikkat havyaya", "direnc olcere dokunmayin" gibisinden cumleler kurarak, hardware gurusu kimligi kazandirdim kendime bir an sanki.
Geceleyin Atari 800XL'in teybinin sokaktan kamyon gecerken yuklemede sorun cikarabildigini ogrendim:) 1541 super kotu bir drive'mis Tolga boyle dedi. Lw3d'de Atari'nin disk drive'i 1050'ye yonelik agir elestirilerde bulunarak Tolga'yi manipule ettmeye calisti. Ama Tolga "yapma allah askina, surada 2 saat drive semineri verdik, kim benden iyi bilecek, 1050, 1541'den cok daha iyidir" seklindeki cikisi ile tartismayi bitirdi:) Bu konuda taviz vermedi.
Aksamleyin, "One on one" turnuvasini kazandim. Ezici bir oyun oynadigim soylenebilir. Parti bitiminde, IKV kazandim ama almadim tabii. Bir de NFS kazandim.
Compodan sonra one one one fenomen oldu. Onur ozellikle surekli sordu, One on one nerede diye. Gece calistilar falan.
Parti bitiminde c64'umu toplarken, Murqx bir el daha atalim dedi. Bu sefer kendine guveniyordu. Bu bir unvan maci gibiydi. Ve dedim, "Kazanirsan NFS senin"
O gazla oturdu tabi yenildi ehehehe:) Ben olmusum 25 yilda Julius'un kendisi. Naapsin Adam:) Pota kirmam olay oldu ama, o RANDOM bir seydi. Fenomen yapmayalim arkadaslar:)
Devam edecek...