Aha parti raporu zamanı gelmiş, çok üşenesim var, ama üşenip de sonraya atarsam kesin unuturum.
Öncelikle bir kez daha erken gelme hayallerim suya düştü. Bu defa erken kalktım, oh diye sevinirken, teyzemin bana "ya ben bu puzzle'ın kenarlarını birleştiremedim yardım et öyle git" demesi sebebiyle 1 saat puzzle'ın birleşmeyen kenarlarıyla oynamak zorunda kaldım. Neden çünkü yan yana birleştirilmiş 14 parçalık dizinin herhangi bir ucundaki parçasını alıp dizinin diğer ucuna yerleştirebiliyordum. Hal böyle olunca loop eden parçayı kıracağım yeri bulmak için tek tek denemem gerekti.
Bu engellerin ardından yola çıkıp partiye gelmem saat 14.30u falan buldu sanırım, Ragnorla konuştuğumuzda saat 3e geliyor gibi bir laf etmiştik çünkü. Ragnor da epey uykusuzdu zaten oturduğu yerde gözleri kapanıyordu. Nightlord'un 2010 partisinden sonra parti ürün değerlendirmesi başlığında bana verdiği, benim 7dx party 2011 sırasında okuduğum tavsiyeyi nihayet 7dx 2012 partisinde uygulamayı başardım (Tavsiye: Ürün hazırlamayı etkinlik gününe bırakma, önceden hazırla, daha güzel olsun) Ha ama nedir, benim yine kaşıntım tuttu, önceden hazırladığım parçanın yanında bir de on the fly parça yazmaya karar verdim. Sonra eski partiden alıştığım intranet sistemini aradı gözlerim, ama bulamadı, zira ben geldiğimde açılmamıştı
Gittim skate'i spamledim, zaten ne işim olsa önce gidip skate'i spamliyorum adam flood'dan banlasa beni yeridir
Skate beni Endo'ya pasladı, bir yarım saat de Endo'yu, onu bulamadığımda kayıt masasında dikilen gariban kızı spamleyip durdum. Açılır açılmaz da o sırada duyurusu henüz yapılamamış intranete sanki herkes bakıyormuş gibi bir şeyler postladım xD Yalnız benim Drey ve Ebolax'ı bulmam gerekiyordu. Drey'e bir şey dinletecektim, Ebolax'ın ise geçen sene yayınladığı Fake The System şarkısının düzgün render'ını isteyecektim (benim siteden indirdiğimin peak mastering'i sanırım yapılmamış çünkü, ya da sonradan amplify edilmiş) Drey'i bulmayı başardım, ama Ebolax'ın gelmediğini öğrendim.
Böyle aramalar bir yana dursun, parti mekanı amma sıcaktı yahu? Bir ara yanımdaki kaloriferi kapatıp cam açtım artık, öyle bile sıcaktı, sonradan kıstılar mıstılar bişey yaptılar galiba kalorifere de normale döndü sıcaklık.
Bu arada parti öncesi Skate'i bunaltmayı başardığım portların durumu konulu sorularıma nihai cevabı mekanda aldım, ihtiyacım olan port kablosuz networkte kapalı, fakat kablolu network'te açıktı. Hatta kapı önü muhabbetlerinde de Skate bundan bahsetti
Arada partide görmeyi beklemediğim başka bir sima ile karşılaştım, geçen sene kendisinden bilgisayar grafiğine giriş dersi aldığım ırfan Kaya meğersem partinin eski grafikçilerindenmiş. Kendisine selam vermek üzere yanına gittiğimde ise muhteşem bir tesadüf eseri o gün partide seminer verecek olan Özgür Soner ile tanışmış ve sohbet etme imkanı bulmuştum, kendisi beni son derece şevk verici ve olumlu tavsiyeler vermek suretiyle bir hayli motive etti açıkçası. 7dx partisi bir şekilde her sene beni mutlu rastlantılar dizisine gark etmeyi biliyor her nasılsa. Profesyonel Oyun Geliştiriciliği Seminerini de çok verimli buldum açıkçası.
Bir ara on-the-fly oyun yarışmaları yapıldı, fakat yarışma sırasında o kadar kalabalık oldu ki bilgisayarın etrafı, oyunları anca yarışma bittikten sonra görebildim xD Sonrasında 2 adet Wild Compo sahne aldı (Wild compo'ların hep daha çok olmasını bekliyorum nedense) ama sesleri çok açılmıştı, gürültüden rahatsız olmaktan compoların konusunu kaçırdım.
ılerleyen saatlerde yarışmaların başlayacağını duyunca heyecanım arttı. Özellikle geçen seneki partideki heyecanlı bol ürünlü yarışmalara ait anılarım canlandığı için. Geceye 3 chip-mod müzik ile başladık. Chip-mod'da az katılım olmasını kanıksadığımı keşfettim, zira ilk üçe girenlerin ödül alıyor olması gerçeğine rağmen 3 bana normal bir sayı gibi gelmişti. Her neyse, 3 chip-mod müziği de rahatça beğeni sırasına dizdim, sıra mp3 yarışmasına gelmişti. 12 şarkı olduğunu duyup bir hayli heyecanlansam da, içimde bir korku vardı. Acaba bu sene de geçen sene yaşadığım kanalların kaybolması problemini yaşayacak mıydım? Ben böyle korkular içerisinde kıvranıp durayım, mp3 composu başladı. Ve bitmek bilmedi. Bu sene bazı arkadaşlar şarkılarını bitirmeye kıyamamışlar da çaldıkça çalmışlar gibi geldi, çünkü bazılarında bir türlü sona gelemedik
Arada skate'in "Demin componun 1/4ünü geride bırakmıştık, şimdi 1/3ünü geride bıraktık, hadi bunu açıklasın matematikçiler" yorumuyla eğlendim
Bu compoda sadece ebolaxın parçalarını beğendim itiraf etmeliyim. Disco Voyage zaten chip-mod'da birinci olacağını tahmin ettiğim bir parçaydı, üstüne bu compoda da bir hayli beğendim (başta yine mi disco voyage yahu meeeh yapmış olsam da) Ancak componun vurucu parçası benim gönlümde kesinlikle Wind of Destiny idi (benden başka kimse beğenmedi mi nedir, ilk üçte göremeyince acayip bozuldum) dinlerken gözlerim doldu, tüylerim diken diken oldu falan. Onun ardından benim Zone X parçam çaldı ve yine sağ kanallarımın gitmiş olması nedeniyle 3 nota çalıp kaçan bir çellomuz oldu, çello'nın verdiği melodiyi asla tam duymadık
Ucundan gösterip kaçtı hep
Ayrıca benden önce çalan 6 parça esnasında laf soktuğum parçalarını bitiremeyen arkadaşlar kervanına katılmış olduğumu fark ettim, niye o kadar uzun yazmışım yahu ben, yarısını kessem de olurmuş. Hele de kanal problemiyle iyice işkence halini aldı, bir yerde kalkıp bu şarkıyı geçelim bitmesine gerek yok falan diyecek hale geldim. Sonra Skate'e gidip "Emin olamadım, ancak sağ kanal sanırım yok, diğer parçamda 1 soprano 1 bariton söylüyor, eğer kanallardan birini kaybetmişsek onlardan birini hiç duymayacağız" dedim. Nitekim de tahminim gerçek oldu, sopranonun sesini hiç duymadık, hatta başta solo çalan enstrüman da kesik kesik gelmeye başladı. Bu tatsız aksilikten sonra biraz keyfim kaçsa da Old beauty isimli parça ile tekrar keyiflendim. Ama Nightlord'un geçen sene katıldığı parça bence bu senekinden daha güzeldi.
Mp3 composundan aldığım zevk (istisnalar kaideyi bozmaz) sayesinde partinin geri kalanını iple çekmeye başlamıştım kiiii ip koptu. 256 byte yarışmasına katılım olmayacaktı, sonradan SSG yaptığı scroller ile tek katılımcı oldu. Üstüne pixel grafiğe 2 katılım oldu. Üstüne illüstrasyona 1(bir) katılım oldu. Üstüne demoya 0 (sıfır) (zero) (null) katılım oldu. Tam bu açıklama sırasında cumartesi gecesi şişmiş olan 7dx demo parti gazı balonum POP efektiyle patladı. Çok üzüldüm, hele de geçen seneki 4 harika katılımı gördükten sonra. Bunlar üzücü şeyler, ben pek anlamıyorum gerçi, bu partinin müdavimi olalı 2 sene oldu, belki de demo yapımı, 256bit compo yapmak zor şeylerdir, ama pixel art ve illüstrasyondan ikisinin de on the fly bir şeyler üretilebilecek alanlar olduğunu bilecek kadar anlıyorum. Hayır, sen niye yapmadın diyeceksiniz, ben mp3 yarışmasından sonra diğer yarışmalarda da böyle kalabalık bekledim, sadece 256byte yarışmasında problem var sanıyordum. ıllüstrasyonda hele 1 katılım olduğundan haberim olsa, bir şeyler ne yapar eder yine bir çalışma çıkarırdım. Hiç bir şey için yapmayacak olsam "Lan, lan lan, ödül var olm, yapılır bu ehere mehere" diye bile yaparım. Ha nedir "ödül için yapılır" düşüncemi oyun compo'su sağolsun tekrar değerlendirmek zorunda kaldım. PONG kesinlikle onaylamadığım bir çalışmaydı, kalkıp düz pacman'i alıp "Artık ateş ediyor" demek gibi bir şey oldu benim için. (gerçi o bile daha iyi bir örnek oldu) Keşke bir grafik upgrade bir görüntü farklılığı bir bişey olsaydı da insanların aklından "PONG'u alıp 2 satır kod eklemişsin, aferim" benzeri düşünceler geçmeseydi. Diğer iki oyunun ismini hatırlamıyorum, ama ben 2D oyunu 3D oyundan daha "tamamlanmış" buldum. Ha ama diğeri de görsel olarak şıktı hani.
Ödül töreni sırasında yapılan "Ödül alanlar lütfen mekanı terketmesin" anonsuna epey bir güldüm, zira emin değilim ama sanırım ödül alanların yarısından fazlası mekanda yoktu
Ayrıca Magnum kutularını alta saklayan arkadaşı buradan kınıyorum, bütün parti magnum aradım ancak pazar parti sonuna doğru yerini buldum
Ayrıca niye hiç cips, icetea falan yoktu bu etkinlikte yahu, çekirge sürüsü gibi abur cuburları tüketmek istiyordum ben oysa ki, geçen sene bir sürü vardı ne güzel
(bkz. geçen seneki partiden yemeği hatırlamak)
Uzun sözün kısası güzel bir partiydi, ancak katılım azlığı can sıktı.
Edit: Kimseye teşekkür etmemiş olmam da terbiyesizliğin daniskasıymış, herkese teşekkürler, özellikle katılımcıların çıkarttığı ethernet ve bilgisayar kablolarını yerine takma görevi kendilerine kitlendiği için compec'e (ben valla kendiminkileri taktım abi. Valla bak.)
Ayrıca kediden hiç bahsetmesem de teklifsizce üstüme çıkıp uyumuş olması gerçeği var. Sonra Ragnorun bilgisayarının arkasına yatıp, katılımcıların kendisini maymuna çevirmesine hiç aldırmıyor oluşu (önünden her geçişimde ayrı bir kostümü vardı kedinin lan!?!?) ilginç detaylardı. Özellikle Skate "Abi kafamın üstüne çıktı ben uyurken" diyince koptum ama. xD