bu formatlarla pek ilgilenmedim ama anladığım kadarıyla ogg mp3'ler "sample" denen ufak waveformlarla ilerliyor. (tracked musicteki samplelardan farklı) bi sample bitince diğeri başlıyo filan. fmod bu samplelar arasındayken (büyük çoğunlukla öyle oluyosun) yaklaşık bi süre dönüyor (sample sınır sürelerinden hesaplayarak). aynı zamanda sampleların spektrum bilgisini alıp frekansa göre senk şansın var ama bildiğim kadarıyla o da baş ağrıtıcı bi yöntem.
bunun yerine bi tabloda istediğin beatleri ve rampleri tutuyorsun, hatta bunu müzisyen hazırlıyor. (outracks, shitfaced clowns filan bunu elle yapmayı sağlayan sync toolları kullanıyor) bu tablonun satırlarının süreleri sabit tabi şarkıya bakmadan tablodan sinki yapıyorsun (hem demoyu hem tabloyu aynı timerla okuyorsun tabi).
ben elimle syncliyorum her şeyi. abs(sin(t * 0.64 - 0.24)) + cos²(t * 0.32) * square(t * 64) hede hodo ilk başta biraz yorucu oluyor dalgaları gözde canlandırmak filan ama sonuçlar şu ana kadar memnun edici oldu.
Aslinda ilk basladigimdan beri bende elle yapiyorum bu isi yani formulerle fakat dedigim gibi sorunum zamanlarla yani t ..
Muzigim suresi ile intro mun suresi birbirini tutmuyor.Eger introyu once yapip muzik sonradan yapilmaya kalkilirsa benim muziksiz ekrana yazdigim sure ile muzik eklendiginde muzigin suresi birbirini tutmuyor.
Muzisyen interpolation i felan kapat dedi belki ondandir ama minifmod da boyle bir ayar bulamadim.Anliycan Muzigin zamani ile intromun zamaninin es zamanli olmasini istiyorum sorunum bu.
EDIT: az once kendi soyledigimi test ediyim dedim
timeGetTime() ile muzisyene verdigim muziksiz intronun zamani ile Muzikten aldigim sure bir birini tutmuyomus yani muzisyen ona gore hazirlamisti muzigi ben ise minifmod dan aldigim sureyi kullaninca ortalik karisti tabi
Peki diger soru hangi zamani kullanmak daha dogru?