Bendede sorunsuz çalıştı.
D3DX Hakkında : D3DX Opengl de bulunan glu library sinin bir benzeri ama çok daha gelişmişi. ıçersinde Vektör ve matrislerle ilgili hemen hemen her türlü cebirsel işlemin yapılabildiği fonksiyonlardan tutun da mesh ve shader lar la ilgili her şey var. şimdi:
February 2005 SDK update inden bu yana bu library .dll olarak gelmeye başladı. Eskiden yazdığınız DX progamına statik olarak link ediliyodu , bir problem olmuyodu. Nerdeyse her sdk update iyle beraber yeni bir d3dx dll i ortaya çıkıyor. En son d3dx9_30.dll çıktı. Yeni Dx demolarını sorunsuz olarak seyretmek istiyorsanız periyodik olarak bu update leri takip etmeniz gerekecek. Bir iki seçenek var :
- En son redistrubutable i download etmek :
http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/DirectX-9.0c-Redistributable.shtml - yada netten gerekli dll (leri) arayıp bulmak. Bulduktan sonra .dll i system yada system32 klasörünüze kopyalayın.
DX ve Introlar : 4k yada 64k intronuzu yazdınız diyelim. Başka birisi tam çalıştırcak: d3dx9_xx.dll bulunamadı !!! hah .. adamın gidip sizin introyu seyretmesi için 3MB dll çekmesi lazım biyerlerden. Eskiden statik link yapıldığı için bi sorun yoktu ve d3dx kullandığınız zaman bedelini ödüyodunuz. Yani kodunuz şişiyodu.şimdi dll den load et. Bu yüzden iş introlara gelince dx e soğuk bakıyorum. Gerçi bazı gruplar (fairlight falan ) d3dx kullanmıyolar ve galiba february 2005 den önceki sdk larla introlarını yazıyolar. Benim 4k ve 64k tanımım : Sadece işletim sistemiyle gelen ve ekran kartınızın çalışması için gerekeli .dll lerin kullanılması. Bu yüzden introlar için opengl biraz daha temiz gözüküyor