Okuyorum 1-2 gündür, aranızda özel olabilir ama dayanamadım. Müsade varsa birkaç fikrimi yazmak istiyorum...
Demin daha düzgün ve uzun yazmıştım ama yanlışlıkla sildim. o yüzden bunu kısa tutmaya çalışacağım...
Cem çok güzel şeyler yazmış. Kendisi beni hatırlamıyor olabilir ama ben onu çok uzun zamandır tanıyorum, işlerini elimden geldiğince takip etmeye çalıştım bir zamanlar, benim patronumla tanışmışlığı var sanırım. Ordan da biliyorum kendisini. Ayrıca IRC'den tanışıyoruz, 7D2'de muhabbet ettik falan filan.. Herşeyden önce adam belli, bilgisi belli, yaptığı işler belli.. Bu tarz bir yaklaşımı MRR'a yakıştıramadım. Belki bilmediğim şeyler de dönüyodur ama ben gördüklerim üzerinden yorum yapacağım. MRR'ı tanımıyorum bile ama insanların üzerini bir kalemde malesef kimse çizemez. ona dellendim...
Ayrıca sizden ricam, kimse kişisel almasın bunu. neticede özgür bir yer burası. aşağılama, rencide, hakaret olayı olmadığı sürece problem yok diye düşünüyorum...
MRR'ın yazmış olduğu bir iki şeye de cevap vermek isterim... Aşağıdadır...
3) Forumla alakalı olarak söylediğim tek şey daha iyi birşeyler beklediğimdi. Bir tasarımcı olarak (okuduğum okul tamamen internet ve bilgisayar iletişimi üzerine dayalı Bilgi Üniversitesi Görsel ıletişim Tasarımı) burayı yeterli bulmamak gayet doğal hakkım. Bunu dile getirdiğimde de zıplayan doğal olarak spastika oldu çünkü bu forumdan o sorumlu sanıyorum. Hatta hatırlıyorum spasın yıllardır ben yaparım abi diye atlayışını forum sitesi için. Gayet doğal buluyorum o yüzden spazın bu siteyi korumaya çalışmasını.
şimdi canım kardeşim; her zaman herkes herşeyin en iyisi ister ve kusursuz olmasını ister. Ama bunun değişmesi gerektiğini konuşup bunu yapmaması, yapamıyor anlamına gelmez. Vakit ve konsantrasyon ile doğru orantılıdır.
"Bir tasarımcı olarak" diye sözüne başlamışsın. Daha dur bakalım. Önce bir okulun bitsin, okulda isminden söz ettirir işler yap, iş hayatına gir. Hemen öyle etiketi yapıştırma kendine...
Bizim insanımız kendisine etiket yapıştırmayı çok sever. Böyle tasarımcıyım, şöyle webmaster'ım (ne demekse...), manyak adminim, çok süperim, kralım, vs vs vs..
Sen değil bırak insanlar senin işlerini gördükten sonra "tasarımcı etiketi"'ni sana yakıştırsın. Ben VCD mezunuyum ve kendime göre de gayet uzun zamandır bu tarz işlerin içerisindeyim. (video ve tasarım olarak) evet ben de geçmişte birçok şeye bok atmıştım, bienal'e gidip hadi leeeeeen demişliğim çok olmuştu, ayrıca bu forumun tasarım anlamında daha da güzelleştirilebileceğini biliyorum, sonuçta herzaman herkes birşey bulur yapmak için fakat bunu söylemekten söylemeye fark var.
Ben halen her geçen gün yeni şeyler öğreniyorum, yeni stiller uygulamaya çalışıyorum ki kendimi geliştirebileyim de yaptığım işlerin kalitesi artsın diye. Öğrenmek hiçbir zaman bitmiyor kardeşim..
Burayı yeterli bulmuyorsan, eleştirebiliyorsan; oturursun kusursuz bir forum yazarsın herşeyiyle ve burada paylaşırsın, ondan sonra biz biraz eleştiririz bakalım nasıl oluyomuş diye, ya da Cem'in dediği gibi öyle sağlam işler yaparsın ki "vay lan wild hakikaten harcanmayacak bir kategoriymiş" dedirtirsin insanlara...
4) Ben tabiki spaztikaya saygı duymuyorum. Çünkü insanları yaptıkları işlere göre yargılıyorum malesef. Eğer ki ondan başarılı işler, olumlu bir karakter görseydim zaten bir şey söylemezdim. Kimse kızmasın ama ben onu sürekli yaparız, ederiz deyip de hiç bir şeyi yapamıyan birisi olarak görüyorum. Hatta bu düşünceye ben de sürekli yanımda konuşulmasından dolayı kapıldım ilk başta. Spasticayı gayet hiç bir şey yapamayan sadece konuşan birisi olarak tanıdım. Bu çerçevede de, benim takıldığım bir forumu da kendi işlerine benzetmesini istemedim. Artık kabullenemiyorum çünkü baştansavma işleri ve kişileri.
Bu senin kişisel fikrindir. sana göre onun yaptığı işler aptalcadır. Ahmet'e, Mehmet'e, Fikret'e göre üzerinde 3-4 saat tartışılabilecek bir iştir...
Baştansavma işleri ve insanları kabullenemiyorum da demişsin...
Sen bir iş hayatında ilerlemeye başladığında; zaman gelicek kendi stiline, tarzına, kurallarına aykırı işler yaptığını göreceksin. sinir olacaksın. ondan sonra kendinle kavga ettiğini göreceksin. Kusura bakma ama daha katetmen gereken çooooooooook ama çooooooooook uzun yollar var...