64'ler dergileri olan konu bir anda bana gelmis. neyse olaylari aciklayayimda kimse merakta kalmasin..
spectrum 48k yi 1983 yilinin sonuna dogru aldim diye hatirliyorum. ortaokula gidiyordum. Rahmetli dedemin rahatsizligi yuzunden Soganlik/Yakacik'a tasindik. Liseye de Kartal lisesinde basladim. Ilk sinifta bazi yaramazliklardan dolayi kaldik.
) merak edenlere aciklarim sonra. 1985 olmasi lazim. Malice/BRONX'la tanistik. ben o donemlerde HEY dergisinde ilan verip Spectrum oyunlari satiyordum. Malice benden oyun almisti. sonra yaptigi programlardan ornekler gondermisti. O donemlerde MICROSTATE isimli bir software ekibi kurduk onunla. Bu isimle hatirladigim "Robot Room", "Traps Of Volcano" isimli oyunlari yaptik. Malice'in kendi yaptigi oyunlarda vardi. Neyse. Lise de caktik. Ben beklemede kalmayi tercih ettim. Bizimkiler beni bos durmiim diye Uskudar'da Gozen egitim diye bi yere bilgisayar kursuna gonderdiler. Orda Basic ( ? ) ve Cobol ogrendim. Basic derslerine pek girmedim. Hoca sen girme diyip beni laboratuar'a gonderiyordu. Orda o zaman CASIO 4000 denilen bi bilgisayarlar vardi. Grafik sistemi Spectrum a benziyordu. Orda ATARI lerde gordugum parasutcu mu ne bi oyun vardi. ruzgar var adam asagidaki hareketli bi platform a inmeye calisiyo. onu yazmistim. neyse. Cobol ogrendikten sonra 1987-88 olmasi lazim. Spectrumdan Commodore 64 sahibi olmadan AMIGA 500 bilgisayara gecmistim. MICROSTATE'i daha sonra Amiga'da BACKYARD BROTHERS olarak degistirip bir suru Public Domain oyun yazdik. bunlarin buyuk kismi AMINET CD'lerinde yeraldi. Hatta Malice'e o cdler duzenli olarak gonderiliyordu. Kisaca boyle..
Ehh lise nooldu diyenlere kisa history..
Kartal Lisesi.. sonrasi 3 lise daha degistirdim.
sirasiyla;
Bakirkoy Lisesi
Atakoy Lisesi
Canakkale Lisesi.
ilk baslarda hem programci ve grafikerdim. Ama amiga'da Deluxe Paint daha zevkli geldi. programcilikla o kadar ugrasmadim. 2 tane olmasi lazim intro yazmistim. Yani pixelci gorup tifil sanmayin. en baba rutinlerimi hala sakliyorum.