harbi biraz üzücü olmuş...
toyluğundan mıdır nedir, intro yaptım size ile gp2x versene abüü olayını aynı zamanda etmeseydi çok farklı olabilirdi bile. ama toyluk işte... scene'de kollama olayı olmuştur zaman zaman, sağlam bir coder olup da imkansızlık oldu mu, yardım etmek, bi elinden tutmak iyi bişeydir. lakin bunu diğerine şart koşarcasına söylemek, talep etmek hiç hoş şeyler değil. zaten bu elinden tutma, yardımcı olma yüzünden vigo sponsorlar teminederek yarışmalarda yeterince ödül dağıtılmasına ön ayak olmuyor mu? ödülleri bi kenara koydum, öyle bir partiyi organize etmesi bile normalde ciddi paralar demektir, imkanlarını seferber ediyor. ne için? 25 yaşında bi yeni yetme küfretsin diye mi?!
birşey yapmak isteyen harbiden abanır, koduyla kendini ispat eder, yarışmaalrda ödüllerden kazanır. 7d6'da ödül dağıtılmadı mı? nightsihft'te de?... ha bu yola baş koyduysan zaten bazı şeylerden fedakarlık yapıp, o gp2x'i satın alması da insanı üzmemesi gerek. insan kendine yatırımını kendi yapar, ha başkaları takdir eder, sonradan kolaylıklar, avantajlar o ayrı. ama bunu talep etmek bir çiğliktir.
vigo'dan özür dilemen yeter mi bilmem, ama dilesen doğru olur. bu ortama bu kadar baş koymuş, cebinden bi sürü para sarfetmiş bir insan. onu geçtim, o, turbo, ben ve artık aktif olmayan niceleri... bu scene'in temellerini atarken kimse bize yardım etmedi. yalvar yakar bilgisayar alırdık, sonra da oyun satarak masraflarımızı resmen dükkan dükkan dolanarak çıkartırdık. bunlar sayesinde bir yere geldik onca sene sonunda... aldığımız tüm donanımları vs tamamen gram gram ter ile, oyun satma sırasında tepilen yüzlerce kilometre ile almışızdır. sonra elimizden tutan da olmuştur, takdir edip bazı imkanlar da sunan... ama kimseden talep etme gibi bir arsızlığımız olmamıştır.