Jimqode:"Waffle meetingde ne olduğunu bilmiyorum ama konu sanırım PUSU'nun internetten indirilip oynanmış olması. Bu konu (Korsan/orjinal) bütün dünyada milyarlarca kere tartışıldı. Ben silencer'ın da hoşuna giden şeylerin orjinallerine ağzının suyu akarak baktığını biliyorum. Bende de durum aynı. Ama Wisdom çok mu zengindir bilemiyorum ama benim çalışarak kazandığım para ancak çok beğendiğim şeylerin orjinalini almaya yeter. Türkler oyun yapmış, bi deneyeyim diye ortaokul çağımda Umut Tarlalarında düştüğüm tongaya düşmem. Denerim, çok beğenirsem alırım. Düzgün oyunlar yapan oyun şirketleri korsan yüzünden batmaz.
Kaldırın o zaman hepiniz emuleları."
1) Pusu 20 milyon ytl degerinde bir oyun. Almak icin cok zengin olman gerekmiyor.
2) Pusu yemek-icmek gibi bir dogal ihtiyac da degil. Kimse seni alman icin zorlamiyor. Yasamak icin oynaman gerekmiyor. Veya oynamazsan bunalima girmezsin. Bu sebepten calmayi mesru gosterecek bir mazeret de yok.
3) Pusu gibi Turkiye'de uretilen ve Turkiye'de satilmaya muhtac olan oyunlari, yurt disinda uretilen ve Turkiye pazari icin dusunulmemis oyunlarla ayni kategoriye koymamak kadar dogal bir sey olamaz. Eger Pusu Turkiye'de crack sebebi ile yeterli satisa ulasamazsa, bir daha Turkce ve Turkiye pazari icin oyun gormek icin bir 20 sene daha beklersiniz.
4) Yurt disinda uretilen oyunlari da orjinal almak gerekli zaten. Crack gruplari Turkiye'de bundan 15 yil oncesine kadar vardi. Kasap Mustafa, 1 kilo kiyma ile cd oyun vermiyordu o zaman. Bu tarz programlarin Turkiye'ye girmesinin tek yoluydu importing. Internet gibi olanaklar olmadigindan, Tr oyunlar icin pazar olmadigindan, program dahi yoktu. Su an tr'de hic bir scene grubu crack yapmiyor.
5) Eger Turk veya yabanci, orjinal oyun almadiysak, o zaman bunu gururla soylememek gerek. Kendi kendimize takilabiliriz, paramiz oldugu zaman aliriz o urunu. Ancak "bakin crack'i suradan download edebilirsin" diyerek bir yerlere mesaj atmak suca ortak olmaktir.
6) Hele Silencer'in yaptigi gibi, Pusu'yu orjinal almis olan benimle, Aktivasyon konusunda inceden dalga gecmek, crack'i indir sorundan kurtul gibisinden laflar etmek, gene yanlis bir tutumdur. Ayrica gene herhalde Pusu'yu orjinal aldigim icin zengin olmam gerekiyor ki bu da bir komedi. Sunu bilin ki dunyadaki hic bir ulke, bizdeki gibi her cikan oyunu oynamiyor. Oyunlara deger veriyor, gidip magazaya o ay alacagi "1" oyunu secmeye. Kimse kiloyla oyun almiyor diger ulkelerde. Bence hic de acinacak durumda degiliz bu konuda, aksine utanilacak durumdayiz.
7) Bu crack olayi icin, "aha bu paylasimdir" demek su soruyu getirir. Kimin malini kiminle paylasiyorsun. Kendi urettigin seyleri bedava yap paylas. Hele ki scenerlara paylasim olayini anlatmak da ayri bir gaflet. Hic bir kar amaci gutmeden uretim yapan bir topluluga.
Bir de, mesaj yazarken kimler hakkinda yazi yazdiginiza dikkat edin. "Wisdom" cok zenginmiymis, sizler cok elite takiliyorsunuz gibisinden kelimeler artik bardagi tasirmaya basladi bende. Bu ortam budur kimse kimseyi zorla sokmadi, bu ortama giren bu ortami anlamak zorundadir, bu ortama saygi duymak zorundadir. Waffle meetinglerinde, dogru duzgun vedalasmadan, "ben hirsizim ya, oyle diyorsunuz o zaman gidiyorum" gibisinden nane bir lafla aramizdan ayrilan kisi, oradaki scenerlara saygisizlik etmis demektir.
9) Jimqode: "şu meşhur, benim de ne olduklarından tam emin olamadığım yazılı olmayan kuralların bir kısmını (netekim silencer'a ben parça ver compo'ya demiştim ns07'de, gelmesini de ben teklif etmiştim), yazılı hale getirin koyun forumun kayıt sayfasına. Arkadaş bu bu bu kriterlere uymuyorsan sen scener değilsin, bizim de scener olmayanlara kapımız kapalı diyin gitsin. Bu durumda ben de hiç içeri girmemiş olacaktım %90."
Bu yazili olmayan kurallarin bir kismini ogrenmis ve kabul etmiyorsan, bunlar sana ters geliyorsa, o zaman hic iceri girmemissin zaten Jimqode.