bir süredir server'ima erismenin güç lüklerini çesitli kaynaklardan duyduktan sonra meseleyi biraz arastirdim ve sonucunda ttnet'in dns server'larinin sapitikligini da net gör müs oldum. evde nasil mi rahat baglaniyorum? hehe, ufak bi ayarla ttnet'in bana atadigi salak DNS serverini kullanmiyorum, turkcell gibi kurumlarin açik ama duyurulmayan DNS'lerini kullaninca buz üzerinde zeytinyag dö küp kaymak kadar rahat bir sekilde siteye giriyorum walla.
haliyle, ucuz etin yahnisi nasil olur hesabi, sangalak telekomun hatti da bu kadar olur zaten. hapsirsam bi yerde bir baglantisi kopuyor, aksirsam denizaltindan giden tonlarca kaplolar birdenbire kopuyor... balik kemiriyor desem, balik ne anlar fiberoptik kablodan. tadi yok tuzu yok. cansiz durur bi kenarda, kaya gibi.
bi ayaklarla isletiliyoruz bu telekom tarafindan ya, hadi neyse...
ULAN MILLET, amma adamsiziniz be. sanki internet erisimi olmadan önce scene yokmus gibi davranmayin. isteyen buluyordu her halükarda bilgiyi. haftalarca beklerdik bir mail gelse de yeni zine'lar içinden çiksa, yeni biseyler ög rensek diye. bugün 3-5 timeout verince adsl'iniz tüm scene mi batacak. scene zaten telekom'a endeksliyse batsin gitsin walla.
ne biçim scener'li bu! yakistiramadim walla. scene ilgisi, bir forum kapaninca gitmez, demo görmeyince gider. nerede demolar, nerede introlar??? en tembel scene'e sahip ülkeyiz walla. sitenin erisilememesine laf edeceginize biraz kod yazin koooodd.... zamaninda bronx'un o kadar is yapmasinin sebebi, tepesinde tunç gibi zebellah bir adamin hepimizi haslamasi idi. bu ülkede baski olmadan is yürü müyo walla...
demo gös termek, ortaya çikarmak için illa bir parti mi olmasi lazim. internete girmediginiz onca vakit bi intro dahi attiramiyosaniz pes walla.... atanlara lafim yok tabii.
demolar yazildikça gaz verir. gös terildikçe kiskanilir ve daha iyisi yazilmaya çalisilir. ama 0 ilham vermez, üzerine bir adim daha çikabilmek için birsey olmasi gerekir.
is demeyin bana. yapmak siteyen her zaman yapar, 2 sat aksamlari geç yatar, ama 15 günde bayaaa tassakli bi demo çikartir ortaya. o efekt bu fikir eskidi de demeyin. eskimis olabilir, ama sürekli bir üret im ancak dikkat çeker, yilda bir üre timle kimse ilgilenmez, kimse de motive olmaz.
dü sün celerim bunlar, kimse alinmasin, gücen mesin... yapilabilecek o kadar çok sey var ki!
mesela... modern istanbul diye bi müze açildi... ve içinde de multimedia section'i var. ve yöneticisyle de muhabbetim var... ve yurtdi sinda demolar müze lerde sanat kapsaminda gösteriliyor. eee, ne gös terecem? ne diyecem sorarlarsa? sonuçta 2 scroll diil, ama etkileyici biseyler isteniyor. ayni sekilde mmistanbul.com ile de temasim var sicak... onlar da ilgili... daha bi hafta önce tophane'de bir sergi açildi siemens galeri'de... net.art ve multimedya sanati üzerine.... hangi birimiz orada? niye mi? üreti mimiz yok. o sergiyi düzen leyen kisiyi de taniyorum. istemez miyim bizim demolarin bir sergide gösterilmesini? ama yok iste bisii... ya da ben göre miyorum, gör müyorum.
c64 diye de sinirli kalmayin lüt fen. c64 babadir, her zmn repect... ama popüler makina artik pc. biraz da popüler olmak gerekir, göz nurumuzu bir kenara birakmadan. illa hardcore c++ code yazmak da gerekmiyor. flash olsun diger diller olsun pekiala baba sonuç lar veriyor.... siz hele flash8i bekleyin...videosunu gördüm. pixel based (blur, blow gibi efektler ve bunlarin parametrik kontrolü) çalisacak bir yapi geliyor, alpha channel'i videolar geliyor ve hiz 8-10 misli (!!!!) artiyor. wildstyle epey siki isler çikar tacaga benziyor.
ü - re - tin.....