RAM Tweak:
http://www.gp32x.com/board/index.php?showtopic=32319craigix ram tweak olarak'da bilinir bu ayarlar, ancak aslinda
Emu&Co'nu denemeleri ile cikmistir.. ama uae2x'i denerken Evil Dragon bu ayarlari kullandigi icin kendi adima "evil dragon settings" daha uygun buluyorum..
mame (the emulator runs aproximately 8% faster)
gngeo (I got approximativly a 9fps increase)
bu ayarlarla ilgili soyle bir durumda var.. ornegin (degerler uydurmadir, hatirlamiyorum dogru degerlerimi) benim gp2x normalde 260mhz civarinda sorunsuz calisip 265mhz'de takilirken, bu ayarlari yapinca 280mhz'e rahat cikip, 285'de takilmakta..
yani 250mhz'de ifo normalde uygun hizda iken, bu ayarlari uyguladiginda atiyorum 240mhz'de de ayni performansi yakalama sansi var.. (boylece daha az pil tuketimi)
onceki postlarda linkini verdigim cpu speed programi icinde bu ayarlari yapip (ya da yapmayip), burn in teste birakma sansin var.. makina kilitlenene kadar mhz'i arttirip gp2x'inin kaldirabildigi en yuksek mhz'ini bulabiliyorsun..
kullanip kullanmama karari suphesiz sana ait
peki bu durumda ben bu yöntemi kullanmaya devam etsem bana küfreder misin? büyük ihtimalle tavsiye ettiğin yöntemi kullanıcam ama aradaki farkı (örneğin Evil Dragon'un avantajı v.s.) ve kazancımı tam anlamadığım için biraz tereddüt ettim. sonuç olarak cici cici çalışıyor işte 250 Mhz'de, çalışmayan olursa diye de zaten söylediğim gibi programın menüsüne 300 Mhz'e kadar tüm seçenekleri koyucam ancak 240'a kadar olanları yeşil, 240-266 arasını sarı ve üstünü kırmızı ile işaretliicem. Mantıklı değil mi?