startrak havasında partı raporum:)
scener'in seyir defteri:
aralik 18 2009 cuma komsu galaksiden gelen arkadasim cagri ve levent
sozlestigimiz uzere bana geldi. amacim 19 unda duzenlenicek olan 7d9'a arkadaslarimi katilmasini saglayip yeni scener kazandirmakti. akasam etmek uzere bizde bir kac film seyrettik. abimm filmini cok begendik izlemenizi tavsiye ederim.
aralik 19 2009 sabaha dogru 4 civarlari bunyelerimizi dinlendirmek ama ciyle uykuya daldik. 12de uyandik kahvaltimizi yaptiktan sonra yola koyulduk ki uzay mekigi degistirerekten hisar ustu galaksisine ulastik
7d9 istasyonunda bizi ilk basak burcu takim yildizlerindan virgo pardon vigo karsiladi. tokalastikta nsonra vigo bana pixel kasalimmi dedi bende tabi neden olmasin dedim aslinda amacim bu partide pixel kasmak degil diger galaksiden yeni uzayli irklari tanimakti. 3 arkadas parti mekanina giris yaptik 7d9 istasyonun seyir kaptani skate'ten hos geldiniz parolasini alip bos bir masaya gectik. plazmadaki demolari seyredip ortama isindik ben seiko gelmismi diye etrafa bakiniyor eski partiden scenerlari ariyordum bu partide gozume yeni yuzler carpti tam caprazimizdaki masada chemical brothers benzettigim copycat grubundan iki kisi mp3 yarimasina muzik hazirliyordu... iste tanidik bir yuz pixel ortaminin anakini spritus arka masaya kurulup pixel yarismasi icin nakis isler gibi resim yapiyordu
arkadasim cagriya pixel pixel resim yapmanin mumkun oldugu hatta bir cilginlik olarak gormemesi gerektigini spritusun isini takip etmesini soyledim. etrafta biraz dolandim geri dondugumde masamin yanindaki koltukta oturan onat isimli arkadasla tanistim. oyun gelistiriyordu gozlem gucume dayanarak sunu soyliye bilirim gordugum her yeni yuz demo degilde oyun gelistirme ile ilgileniyordu diyebilirim. onat bana ilgi alanimi sordu ben herzamanki gibi karmasa icine girip grafikmi muzikmi yoksa kodumu desem diye bir kac saniye dusundum. grafik diyiverdim onat bana cehennemden kacisi anlatan oyununundaki ana karakterin yesine uc haraketli bir cizim yapmami istedi. bende parti mekani ruhu hissetmek icin gfx2 programinda cizmeye basladim, ara verip parti mekaninda dolasmaya devam ediyordum.
kaptan skate tum katilimcilara 7dx maceralarini anlatan bir seslenis yapti.
hemen ardindan directX semineri gerceklesti openGl tercih ettimgim icin ilgimi tam veremiyerekten bir dinleyis gerceklestirdim.
arka siradaki bir oyun programcisi ismini su anda hatirlayamiyorum terminatorun hedefe alip vurma yapay zekasini gelistiriyordu gelicekte uretilicek terminatorun hedefleme sisteminde bu kodlar kullanilicak
benim ne yaptigimi sordu bende onata adam cizdigimi soyledim kendinede kurban adam cizmemi istedi tamam dedim. bu oyunu yarismaya yetismedigi icin goremediginiz. arkadasim cagri ve levent gitceklerini soylediler onlari yolcu ettim ordanda bir seyler yemek uzere lokantaya gittim. ben yemek masasindan kalkarken vigo basta olma kuzere bir gurup lokantaya giris yapti
disari ciktim telefonum caldi abim ariyordu unuversitede oldugunu geldigini bildirdi. parti mekanina gidip ortami gosterdim abimim hemen ortama ayak uydurdugunun gordum. malum unuversitelinin hali baska oluyor kendi bu arada abimin bu unuversitede ogrenci oldunu ogrendim
abimle futbol oynadik bana fark atti. fark yemenin utanciyle ordan ayrildim
ve yorgun savasci ragnor tembellik belirtisi sakallariyle 7dx istasyonuna giris yapti.
bu partide disarida komodore gen tr nin uyeleriyle daha cok muhabet yaptim diye bilirim. gecenin ilerliyen saatlerinde oturdugum masanin hemen onunde seikonun bulundugunu farkettim onca zaman bir birimizin farkina bile varmamisiz garip degilmi. bu arada copycut muzisyen olusumu olan iki arkadas hala karincalar gibi muzik yapiyorlardi. hizlarini alamayip onatin oyunu icin muzik yaptilar.
bende disari cikip yagmurla muhabet ettim. mana hatasi yok yagmur bildigimiz gokten dusen su damlalari degil arkadasin ismi yagmur part boyunca aralikli aralikli hos muhabetlerimiz oldu. Asosyal bir insan olarak en sosyal oldugum zamanlar bu parti zamaniydi. katilimcilar cogu uyurken bende onatin istegi uzerine kisa bir muzik yaperken spritus uyuyor arada bir basini kolunun ustunden kaldirip cizimine devam ediyordu. o an gozume bir cizgi film karakteri gibi gorundu
onata yaptigim parcayi simdi su an dinliyorumda cok kotu olmus. o an uykulu haliyle onat guzel demisti hehe
ayni marka (MAC BOOK PRO) uzay gemisi kullandigim dreyle ayak ustu bir diyalogumuz gecti bana nasil oldugumu sordu bende bir bilimkurku filminde oldugumu soyledim. o an anlatmak istedigim sey ita molark anlatamadim ama su an yazdigim raparun uzay ile ilgili oldugundan ne demek istedigmi anlasilmistir
sabaha dogru onatin oyunu icin blenderda oyun menusunun tasarladim gerci ben animasyonlu bir sey yapmak istiyordum ama vakit olmadigi icin bir resimden ibaret kaldi oyunun bitmis halini onat relase edicegini soyledi
sabah oldu bol bol kahve ictim malum yarisma yapilicak ve urunleri oyluyacagim ayik olmam lazim. bu arada organizayyon superdi arkadaslar organizasyon takimi sabaha suratlarimizin halini bedensel yorgunlugumuzu dusunerek red bull getirtmislerdi sanirim o yuzden eve donusumdeki dincligi o icicege borcluyum malum hic uyumamistim.
oylasunucuklari aciklandi beni hicte sasirmadi muzikte drey pixelde spritus demoda bronx.
ende yarismaya katildim ama benim mp3 katilimim yarismakta ncok kendi tarzimi ne kadar dinliyeciye hitap edisini merak ettigim icindi konu muzikken sunuda soyliyim copycut in "lorem ipsum" adli parcasi dreyin parcasindan daha cok hosuma gitti. cunku benim tarzima daha cok yakin.
mod muzik yarismasi yapildimi yapilmaadimi hatirlamiyorum
yorgunluktan hehe
herkese cok tesekkurler