program vs dediniz kulaklarimi cinlattiniz.. alin bazi anilar... - babama yalvar yakar Spectrum 48k aldirmistim.. yil heralde 1984 filan olmasi gerekiyordu. Uzunca bir sure Tape'den loading etme olayini anlamamistim. eski bir spectrum oyun kitabi vardi. ordan sayfalarca oyunu yazip. oynayip SIKILINCA bilgisayari resetliyorduk. Sonra canimiz tekrar oynamak isteyince bi daha yaziyorduk.
(Amma salakmisim) ama bu sayede program yazma olayini ogrenmis olmustum.
- sonra kasetlerden oyun yuklemeyi ogrendim. Paso sirkeciye RAINBOW diye bi bilgisayarciya gidiyordum. oyun almaya. Komiktir. simdi hatirladim. O donemlerde heralde renkli fotokopi olayi yoktu. kaset kapaklarini dergilerden cekilen oyun reklamlarinin fotograflarini kesip yapiyorlardi. birgun
"ulan bu kasetler ayni muzik kasetleri gibi. ben bunlari 2li kaset calarda kopyalasam calisirmi?" diye dusundum ve denedim. kopyaladigim kaset calisinca aklima.. ulan bi suru kaset olacagina ben bunlari bi 60lik yada 90lik kasete toplasam dedim. bu sekilde oyunlari kasetlere cekip
"HEY" dergisinde verdigim ilanlarla satiyordum. Oyun listesinden secilen oyunlari tek kasete cekiyordum. O donemlerde kasetciler vardi. sarki listesi verirsin. onlar karisik kaset yapardi. ayni oyle.
Bu oyun satisi tum hiz surdu. Sonra kadikoy de BYTE COMPUTER'i kesfettim.
(Derya Abi'ye saygilar) oyun arsivim inanilmaz bi sekilde buyudu. O donemlerde Bronx'dan Malice ile tanistim. onada oyun satmistim. Malice sayesinde Basic bilgimi dahada gelistirdim ve spectrumda grafik cizmeyi ogrendim. 8x8 kareli kagitlara resmi cizip. sonra DATA satirlariyla bilgisayara giriyorduk.
- Grafik ve code olayini gelistirmistik. Basic ve alt rutinleri machine kod ile yaziyorduk. Malice bu konuda benden daha ustaydi. Hic unutmam bana ekrandaki dusmanlarin kahramani takip etmesini saglayan kucuk bir code yazip gondermisti. O donemlerde
ROBOT ROOM ve
TRAPS OF VOLCANO adli iki oyun yapmistik. ikiside platform oyunuydu.
MICROSTATE SOFTWARE isimli bi yazilim grubumuz vardi.
- C64 alma girisimim husranla sonuclanmisti. Senetleri imzalamistik ama adam sonra bunu ayirtmisiz gibisinden bi laf edip C64'u satmamisti bize. Rahmetli babamda satici ile tartismisti. Ulan onume konan C64 resmen geri gitmisti. Babami bi daha kandiramamistim..
- Uzun bi sure Spectrum ile takildim bende. Sonra Miko'nun
Commodore 128D si ile ugrasip o donemde Zombie Boys'u kurmustuk. O donemlerde deliler gibi videoculardan
Zombie filmleri alip izliyorduk.
Beastie Boys rap grubuna da hasta oldugumuz icin oyle bir isim bulmustuk.
- Lise 1'de beklemeye kalinca
GOZEN EGITIM adli bir kursa gitmistim. programcilik kursu. BASIC derslerinde hoca sen gelme laboratuarda takil diyordu. Bende o donemde
CASIO 4000 adli bilgisayarlarda oyun yazmistim. ROBOT ROOM'u Casio'da da yazmistim. Birde su rugarda esen parasutcuyu asagida saga sola giden platforma indirme oyununu yazmistim. Atari de gormustum o oyunu. O donemde
COBOL da bi suru program yazmistim. Goztepe SSK olayi da o donemde olmustu.
- 1987'nin sonu olmasi lazim Amiga 500'umu aldim. Onu almamda ilginc. Ben Commodore 128D ye hastaydim. Ama Amigayi bilmiyordum.
C= 128D almaya gittigimde bana Amiga yi gosterdiler. Aegis Sonix mi ne diye bi program vardi. orda sample music olayini gorunce delirmistim. Kafam almamisti. Cunku bilgisayar
"Gercek Muzik" caliyordu. hehehehhee
sonra yine yazarim aklima gelenleri.
hey gidi gunler hey.. ne diiim...
turbo...bronx+zombie boys!"damarlarimdaki kan 8bit"