"Keşke organizasyonda olmasaydım da on the fly bir ürün çıkarabilseydim"in haricinde hiçbir negatif his bırakmadı bende parti. Allahdan tedbiri elden bırakmamıştım ve önceden bir 256 byte, bir 4KB entry hazırlamıştım. GLANCE olarak yayınladığımız demo da cabası
Bunların haricinde parti boyunca gördüklerimi/hissettiklerimi şöyle sıralayabilirim sanırım:
* Bronx'un partiye gelen en kalabalık grup olması. Yayınladıkları invaders videosu ve bu videonun yanlışlıkla "esas invaders" olarak listeye kaydedilmesi (isim böyle kalsın bence, partiden güzel bir hatıra olur işte eheh). Ayrıca 7d5 animation isimli wild compo entryleri ve mobile platformdaki java uygulamaları da çok güzeldi. Yeni elemanları Mrr çok yetenekli bir gence benziyor. İlerleyen yıllarda karşımıza demo kategorisinde de çıkarsa hiç şaşırmam.
* Crescent'ın (Wisdom, Impetigo) kendi köşelerini oluşturmaları, tavandaki kirişe Crescent bannerı asmaları ve tüm parti boyunca kulaklarındaki kulaklıklarıyla, konsantre bir şekilde SID müzik kasmaları. Impetigo'nun bestesini bass ile yapması da ilginç bir detay elbette ki.
* Resident grubunun full kadro katılması ve Peandoas gibi partiye yıllardır gelmek isteyip gelemeyen bazı genç arkadaşlarımızı aramızda görebilmek güzeldi.
* Hades ve Aegis'ın yıllar sonra yeniden "Ascraeus"u temsilen aramızda bulunmaları ve 256 byte'a 3 adet ürünle (daha fazlası da vardı da kurallar gereği 3'ü yayınlandı) katılması.
* Turbo'nun her zamanki gibi süper bir grafik pixellemesi ve yardım isteyen genç yetenekleri kırmayıp, geçen sene Muhtar oyunu için bana yaptığı gibi bu gençlere de oyun grafiği pixellemesi (ben kafamı başka yöne çevirmiştim, önüme döndüğümde oyunun grafikleri bitmişti eheh)
* Vigo'nun partide yer alması yetiyor zaten
Ayrıca bu sene yine on the fly ürün hazırlaması ve yeni Bronx memberı olmuş genç scenerları öne çıkarma çabası çok hoştu.
* oyunyapimi.org'dan beklediğimin altında katılım olduysa da, gelen ve ürün gönderen arkadaşlar da 7d5'in unutulmazları arasına girdiler. Özellikle "S.Taksi" çok kaliteli bir üründü.
* İstanbul Üniversite'sinde scene harici katılım gösteren arkadaşların yine de olaya ilgi gösterip sürpriz compo'ya (7dx logo compo) katılmaları.
* 7D4'ün sponsoru diyebileceğimiz fedâkar dostumuz Gökhan San'ın partiye gelip, ayak üstü yayınladığı 7dx-party logosu ve bir de oyunu beni çok mutlu etti. Gökhan'ın arkadaşının da partinin ilk günü 150'ya yakın çektiği fotoğraf da arşivlerimizde çok önemli bir yer tutacak.
* Klasik oyun yarışmaları çoooook eğlenceliydi. Lotus'u kazanırken, Emlyn Hughes International Soccer'ın finalinde Nightlord kardeşim hakkıyla kazandı (elime verdi eheh). Ne diyebilirim ki, yedik 2 gölü ve de gol atamadık. Hakemleri de suçlayamıyorum. Hem oyunda hakem yok, hem de hiç ibne byte görmedim :lol:
* Bir tek Kick Off 2 turnuvası saçma salak geçti. Kimse doğru dürüst gol atamadı ve hep penaltılarla sonlandı maçlar. Göründüğü kadarıyla uzuuun ve zevksiz geçti o yarışma. Gerçi oynayanlar çok eğleniyor gibiydi ama görüntü heyecenlı değildi.
* 3d animasyon (Sobee'den Murat) ve 3d render (Teknoloji Televizyonu'ndan Yusuf) kategorilerinde çok başarılı entryler geldi. Arkadaşları tebrik ediyorum. Bu arada iki entry de on the fly idi. Bu da cabası.
* 64KB demoda iki entry de birbirinden güzeldi. Ama sanırım Resident azcık daha güzeldi
Her iki katılımı da saygıyla selamlıyorum...
* Demo kategorisinde Glance olarak ilk demomuzu yayınlamak çok zevkliydi (c64'de). Ancak PC'deki rakiplerimiz de çok dişliler ve kendilerini tebrik ediyorum. Henüz voting sonuçları belli değil ama sonuncu bile olsak gam yemem, önemli olan kaliteli bir demo katılımının olması. Hemen dip not geçeyim, Naked Hamsters'ın katılımı loop demo diye kesildi partide, meğerse ilk part aşırı uzun tutulmuş. Bu da arkadaşlarımızın talihsizliği ve tecrübesizliği. Bundan sonraki demolarında aynı efekti bu kadar uzun süre ekranda tutmazlar diye ümid ediyorum. Yazık olmuş
* Scripting'de de hoş entryler aldık. Gönderen arkadaşlara teşekkür ediyorum.
* Teknoloji Televizyonu'nda çalışan yöneticilere ve parti boyunca speedy gonzales ve road runner karışımı hızlarda hareket eden elemanlara teşekkür ediyorum.
* Tüm organizatör arkadaşlarıma (Hydrogen, Endo, Datura, Spritus) ve organizasyondan ayrılmasına rağmen bize verdiği desteği sürdüren Spaztica arkadaşımıza teşekkür ediyorum.
Daha yazacak çok şey var ancak şimdilik bu kadar yeter diyorum. Daha sonra aklıma geldikçe yazacam da yazacam