aslında bu konuyu okulda bitirme projesi olarak yapmayı düşünüyorum.
kafamda henüz bir şeyler şekillenmiş değil o yüzden olanaklar dahilinde bir proje üreteceğim. resmin rengini anlamak zorunda degil ama neyini anlarsak ona yönelebilirim
konuyla ilgili arastirmalar yaptim fakat pek bulamadım kaynak..
resmin hangi ozelliklerini anliyabiliyoruz
yani elimizde bir resim varsa, bunun nesini anlıyabiliyoruz (yaptigim derin araştırmalara göre "size'ini ve dosya boyutunu" anlıyabiliyorum şimdilik.. :rolleyes: )
aslinda yapmaya calistigim sey su:
1) beyaz bir fonda yesil bir balık dursun. bir de baska bir resimde kırmızı bir balık dursun; programım bu iki resim arasında yesili ve kırmızıyı ayırsın...
2) ve de imajı da tanısın ama çok primitif düzeyde. yani, yatık duran bütün oval nesnelere balık diyebilir. dikey duran nesnelere de insan (ayakta dikilmiş duran) diyebilir... bu çok az gelişmiş seviyede olabilir...
kaynak da önerirseniz çok sevinirim..
"image processing" diye biliyorum ama "gimp" tarzı programların arasında istedigim bilgiye ulasamıyorum...
kısaca öle bi programım olsun ki, bir maymuna kareleri renkleri öğretir gibi, elimdeki özenle hazırlanmış imajları (karışık resimler degil de basit düz renkli şekiller) tanısın. hatta databaseimde 10 tane değişik renklerde balık fotosu ve 2 tane de değişik renklerde insan fotorafı olsun (balık yatay çekilmiş, insan da dikey.) ve kırmızı balık dediğimde bunu bana hata payı olsa da getirsin..
çok mu zor
+, web tabanlı çalışabilir mi?
teşekkürler... :rolleyes: