Aşağıdaki haber Mevlut Dinc tarafından bana gonderildi. Ben de sizlere iletiyorum. Sensible Software ve Bitmap Brothers meraklılarına duyrulur. Sobee olarak biz de orada olacagiz.
-------------------------
Oyun dünyasının devleri Türkiye’de
Dünyanın önde gelen bilgisayar oyunu yazarları Jon Hare ve Mike Montgomery Türkiye’ye geliyor. Mynet anasponsorluğunda, uzun yıllardır bilgisayar oyunu geliştirme alanında çalışan Mevlüt Dinç’in (Mev Dinc) desteğiyle Türkiye’ye gelecek olan yazarlar, 11 Kasım 2005’te Ericsson Mobility World’de oyun meraklılarıyla buluşacaklar.
Saat 17.00’de Hare, Montgomery ve Dinç’in katılımıyla düzenlenecek olan toplantıda dünya oyun ve mobil eğlence pazarındaki gelişmeler tartışılacak. Toplantı oyun ve mobil eğlence konusuna ilgi duyan herkesin katılımına açık. Katılımcılar, toplantı sırasında bu konuda merak ettikleri tüm soruları konuşmacılara yöneltebilecekler.
Sensible Software şirketinden Jon Hare, 20 yılı aşkın bir süredir oyun sektöründe çalışıyor. Kariyeri boyunca pek çok ödül almış olan Hare, İngiltere’nin en ilginç ve ünlü oyun yazarlarından. Hare’in en çok tanınan oyunları Sensible Soccer, Canon Fodder ve MegaLoMenia.
Yine birçok ödülün sahibi olan Mike Montgomery ise 1986 yılından bu yana bilgisayar oyunu geliştiriyor. Bitmap Brothers’ın kurucularından olan Montgomery’nin en ünlü oyunları Speed Ball, Xenon ve Chaos Engine olarak biliniyor.
Mev Dinc (Mevlüt Dinç) de 20 yılı aşkın bir süredir oyun sektörünün içinde bulunuyor. Uzun yıllar çalışmalarını İngiltere’de yürütmüş olan Dinç, ülkenin en tanınmış oyun yazarlarından biri. Yurtdışındaki uzun süreli çalışmalarından sonra Türkiye’ye dönen Dinç, son birkaç yıldır Türkiye’deki oyun ve mobil eğlence sektörlerinin gelişmesi için çaba sarfediyor. Dinç’in en tanınmış oyunları Last Ninja 2, First Samurai ve Street Racer.