Originally posted by vmeydaneri@Nov 26 2005, 11:09 PM
Gerçekten ilginin olmayışı bu yüzden olabilir şu terimleri biraz türkçeleştirsek disk, mag, v.s. ben anlamam boyle seylerden ingilizce bilmiyorum...
[post=3120]Quoted post[/post]
[/b]
selamlar, öncelikle, "ilk" production girişimin için teşekkürler. anladığım kadarıyla sen "oyun programlama" konuları ile ilgilisin.
merakım şuki, "ingilizce" bilmeden nasıl programlama olaylarına girdiğin. yani ben 1984 den beri bilgisayarla uğraşan biri olarak, acaba programlamayı "türkçe" kaynaklardan mı öğrendin onu merak ettim. ingilizce olmadan 3d işler yapman, bir çok libraryi kullanman çok enteresan geldi.
ama, ne yazıkki, "scene" yada "demo-scene" adında geçen platformda, mecburi ortak dil ingilizce. çünki uluslar arası bir platform bu.
insanların "nick-name" yada "lakap" diyim kullanmalarıda bu yüzden başlamıştı. çünki, özellikle iskandinav ülkelerinde yaşan arkadaşların adlarını, bırak okumak, yazmak bile zordu. bu biz türkler içinde geçerli.
ufak bir not, yaptığın "stuff" bende de sorunlu çalıştı, ati-radeon 9100 mobility kart da.. fps ler 3-4 gibi oldu. bende "sanırım ben gfx kart sorunlu onun için abuk sabuk görüyorum" diye düşündüm...
ama sen ve senin gibi, demoscene için "yeni soluk" lara ihtiyacımız var. elimizden geldiğince, fikir olarak, eleştri olarak hatta belki "code" olarakda sana yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum.
neden seninde bir grubun olmasın ve de partilerde "süper" release ler çıkarmayasınız ?...
ayrıca, demoscene'de birde "milliyetcilik" durumu da vardır. neden yepyeni bir "türk" grubu daha çıkmasın? diyorum...