Nightlord, bunu biz de düşünmüştük ancak söz konusu olan bir işletim sistemi olduğu için olayın ters yönlü de çalışması gerekiyor. Yani en azından bizim RTC'yi configüre edebiliyor olmamız lazım. Ayrıca 64'ün timerları sorunlu, biraz hızlı çalışıyorlar. Daha önce defalarca test ettim, 5 dakikada 1-2 sn şaşıyor ki bilgisayar uzun süre açık bırakıldığında iyica patlıyor bu olay. Onun için periodik olarak RTC ile senkronize olması lazım bence.
Bir de unutulmaması gereken olay ben RTC'yi sıfırdan yazılacak bir işletim sistemi için düşünüyordum. Kısacası eski demoların RTC ile çalışıp çalışmamasını pek de önemsemiyorum. Disable eder öyle çalıştırırsın icabında. Benim derdim GEOS gibi bir işletim sistemi yazabilmekti. Beş temel avantajı olacaktı.
1-Dosya sistemi çok farklı olacaktı. Created, Modified, Accessed datetime gibi bilgiler adam akıllı tutulacaktı (RTC'nin de yardımıyla tabii)
2-REU'yu destekleyecekti. Böylece bu işletim sistemi üzerinden geliştirilen çizim programları, word processing programları v.s. çok avantajlı olacaktı.
3-Geos kadar bile user friendly olmayacaktı. Birçok şey console arabirimlerinden yapılacaktı. Kısacası coderlara hitap eden bir yapıda olacaktı. Window systemi çok basit birşey olacaktı.
4-Amiga ve Commodore mouselarını hatta ufak bir aparatla PC mouselarını çok sağlam biçimde destekleyecekti.
5-Tass gibi bir program boot esnasında REU'ya atılacak ve burdan çalışmaya başlayacaktı. Bu konuda Retro Replay'i geliştiren ekipten yardım almayı düşünüyordum.
Benim en büyük sıkıntım bu güne kadar c64'de bir turbo loader bile yazmamış olmam. File system konusunda kendimi geliştirmem gerekiyor. Zaten bu projenin çıkış noktası da bu konularda kendimi geliştirmekti.